Πως θα μειώσετε τα έξοδα φροντίδας του παιδιού σας - iefimerida.gr
KID

Πως θα μειώσετε τα έξοδα φροντίδας του παιδιού σας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες αναγκάζουν όλο και περισσότερες οικογένειες να προχωρήσουν σε περικοπές εξόδων, ακόμα και σε περιπτώσεις που αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μια τέτοια περίπτωση είναι, όταν εργαζόμενοι γονείς αναγκάζονται να μειώσουν ή να αποχωριστούν εντελώς τη βοήθεια που έχουν για τα παιδιά τους κατά τις ώρες που εργάζονται, ψάχνοντας να βρουν άλλες, οικονομικότερες λύσεις. Πόση «οικονομία» μπορεί να κάνει όμως κανείς όταν πρόκειται για τη σωστή και ασφαλή φροντίδα του παιδιού του; Και πόσο εύκολο είναι να αποχωριστεί έναν άνθρωπο που εμπιστεύεται και γνωρίζει;

Παρακάτω σας προτείνουμε μερικούς τρόπους που μπορούν να μειώσουν σημαντικά το κόστος φροντίδας του παιδιού σας από τρίτο άτομο, χωρίς να στερούν την ασφάλεια και το περιβάλλον που κάθε γονιός επιθυμεί.

Μοιραστείτε τις υπηρεσίες και τα έξοδα της νταντάς

Εάν έχετε φίλους με παιδί κοντά στην ηλικία του δικού σας, εργάζεστε τις ίδιες ώρες και έχετε παρόμοια φιλοσοφία για την ανατροφή των παιδιών, επιλέξτε από κοινού τον κατάλληλο άνθρωπο και μοιραστείτε τα έξοδα. Το παιδί σας θα έχει τη συντροφιά ενός ακόμη παιδιού –που ήδη γνωρίζει-, θα βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον (ένα από τα σπίτια των δύο οικογενειών), ενώ ταυτόχρονα εσείς θα μειώσετε σημαντικά τα έξοδα σας.

Μοιραστείτε τη φροντίδα των παιδιών με κάποια άλλη μητέρα

Αξίζει να το δοκιμάσετε, εάν το είδος και το ωράριο της δουλείας σας το επιτρέπει και συγχρόνως έχετε κάποια φίλη μητέρα με παρόμοιες ανάγκες. Κρατάτε τα παιδιά της όταν εκείνη εργάζεται και εκείνη φροντίζει τα δικά σας, όταν εσείς πρέπει να είστε στη δουλειά σας.

Επιλέξτε μια νταντά-μητέρα

Στην περίπτωση αυτή η νταντά έχει μαζί και το δικό της παιδί-συνήθως ίδιας ηλικίας- τις ώρες που φροντίζει το δικό σας. Πρόκειται για μια συμφωνία που γίνεται συχνά σε άλλες χώρες και σαφέστατα αποτελεί μια οικονομικότερη επιλογή.

Εργαστείτε από το σπίτι

Εάν το είδος της δουλειά σας και η φιλοσοφία του εργοδότη σας το επιτρέπουν, εργαστείτε κάποιες ημέρες της εβδομάδας ή και εξ ολοκλήρου από το σπίτι –ή οπουδήποτε αλλού-. Η τεχνολογία (interne, κινητά τηλέφωνα κτλ.) κάνει πλέον αυτή τη λύση ρεαλιστικότερη από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ