Γκάλοπ στην Ολλανδία: Το 52% βλέπει Grexit τα επόμενα πέντε χρόνια - iefimerida.gr

Γκάλοπ στην Ολλανδία: Το 52% βλέπει Grexit τα επόμενα πέντε χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί άνθρωποι στην Ολλανδία εμφανίζονται σκεπτικιστές για το μέλλον της Ευρώπης. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία «EenVandaag» σε δείγμα 20.000 συμμετεχόντων.

Σε ερώτημα αν βλέπουν την πιθανότητα ενός Grexit τα επόμενα πέντε χρόνια, το 52% των Ολλανδών απάντησε θετικά. Τουτέστιν, συμμερίζεται το αρνητικό σενάριο που θέλει την Ελλάδα να αποχωρεί από την Ευρωζώνη κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Αντίθετα, το 37% θεωρεί πως η Ελλάδα θα καταφέρει να μείνει στην Ευρωζώνη.

Επτά στους δέκα απάντησαν ότι τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν κι άλλες που θα ζητήσουν οικονομική βοήθεια ανάλογη με αυτή που αιτήθηκε πρόσφατα η Ελλάδα.

Ανησυχία υπάρχει στους Ολλανδούς και για το μέλλον της Ευρώπης: μόλις ένας στους τρεις βλέπει τα πράγματα από θετική σκοπιά (37%), ενώ το 62% αντιμετωπίζει τα πράγματα με λιγότερο πεσιμισμό.

Γκάλοπ στην Ολλανδία: Το 52% βλέπει Grexit τα επόμενα πέντε χρόνια  | iefimerida.gr 0

Η κρίση στην Ελλάδα δημιούργησε στους Ολλανδούς την αίσθηση ότι η Ευρώπη συγκροτείται από χώρες που μεταξύ τους είναι τόσο διαφορετικές. Κάτι που φάνηκε και στον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν στις πρόσφατες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα.

Το συμπέρασμα που προκύπτει, σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, είναι ότι ήρθε ο καιρός σημαντικών αλλαγών στην Ευρώπη και ότι τα προβλήματα της Ελλάδας θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στην επιφάνεια.

Οι Ολλανδοί τάσσονται εναντίον μιας κεντρικής κυβέρνησης εντός της Ευρωζώνης και μάλιστα σε συντριπτικό ποσοστό (76%). Το 46% αντιτίθεται και στην ιδέα της δημιουργίας δύο ζωνών ευρώ που θα διαχωρίζει τις βόρειες χώρες από αυτές του νότου της Ευρώπης. Τέλος, το 46% των Ολλανδών, παρά την απαισιοδοξία τους, έχουν εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ολλανδία γκάλοπ grexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ