«Οι χρεωκοπημένοι Έλληνες αγοράζουν άρματα μάχης με τα λεφτά μας» - iefimerida.gr

«Οι χρεωκοπημένοι Έλληνες αγοράζουν άρματα μάχης με τα λεφτά μας»

Α1Μ1 Abrams
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιθέσεις από Αυστριακές εφημερίδες δέχεται η χώρα μας με αφορμή ισχυρισμούς οτι σε καιρό κρίσης προχωρα σε αγορά 400 αμερικάνικών αρμάτων μάχης «Μ1 Α1 Αbrams» αξίας εκατομμυριών ευρώ.

Ο τύπος στην Αυστρία εμφανίζεται ιδιαίτερα επικριτικός με άρθρα σε εφημερίδες και στο ίντερνετ εκ των οποίων ορισμένοι τίτλοι είναι «Η Αθήνα εξοργίζει τους πιστωτές της στην Ευρώπη», «400 αμερικανικά άρματα μάχης στους χρεωκοπημένους Έλληνες» και «Οι χρεοκοπημένοι Έλληνες αγοράζουν άρματα μάχης με τα δικά μας ευρώ».

Το θέμα απασχολεί κυριώς την αυστριακή δεξιά και το εθνικιστικό κόμμα της αντιπολίτευσης «Κόμμα των Ελευθέρων». Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Άντρεας Μέλτσερ ζήτησε αποσαφηνίσεις σχετικά με το άρθρο του περιοδικού «Ελληνική Άμυνα και διπλωματία» στο οποίο αναφέρονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους Αμερικανούς σχετικά με την συμφέρουσα, όπως αποκαλείται στο περιοδικό, αγορά των αρμάτων μάχης αξίας 8 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έξοδα συντήρησης του εξοπλισμού.

Ο Αυστριακός Ευρωβουλευτής τόνισε ορθά πως «είναι απαράδεκτο, αν τα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ των Αυστριακών φορολογούμενων τα οποία ρέουν στην Αθήνα, δαπανώνται εκεί για πανάκριβες αγορές όπλων» και διερωτήθη «Για ποιο λόγο η Ελλάδα, εφ' όσον πρόκειται να αγοράσει άρματα μάχης δεν πραγματοποιεί την αγορά από μία ευρωπαϊκή χώρα και μετατρέπεται το πανάκριβο σχέδιο της ΕΕ για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας σε αμερικάνικο πρόγραμμα ανάκαμψης;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ