Παπαγάλοι στην Κορυφή του Box Office - iefimerida.gr

Παπαγάλοι στην Κορυφή του Box Office

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρά αποδείχθηκαν τα όρια αντοχών του Limitless στην κορυφή των ταμείων, αφού οι πιο βαβουριάρικοι τίτλοι του περασμένου ΠεΠαΣαΚυ, καπάρωσαν με σχετική ευκολία και εφάμιλλες αποδόσεις τις τρεις πρώτες θέσεις της λίστας.

Ο μπλε παπαγάλος του Rio πήδηξε ως την κορυφή, χάρη κυρίως στις 101 αίθουσες που του έφεραν τα (πενιχρά, αναλογικά) 22,5 χιλ εισιτήρια του ανοίγματός του, ενώ με λιγότερες απ' τις μισές οθόνες (46 πανελλαδικά), η Hanna μάζεψε 13,4 χιλ εισιτήρια στο πρώτο τετραήμερό της, και το Sucker Punch έκοψε 11,9 χιλ χαρτάκια σε 48 αίθουσες. Απογοητευτικά τα νούμερα, τόσο σε αναλογία με τις αίθουσες που τα απέφεραν, όσο και σε σύγκριση με το προηγούμενο τετραήμερο που βρισκόταν κατά 20% υψηλότερα σε αποδόσεις, ειδικά μάλιστα αν σκεφτείς ότι μιλάμε για μια τριάδα από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της ψόφιας περιόδου (βραβειακής αποθεραπείας και προμπλοκμπαστερικού ζεστάματος) που διανύουμε. Σε άλλα καινούρια, το Potiche σημείωσε την καλύτερη συσπείρωση του τετραημέρου με 6 χιλ εισιτήρια από 14 οθόνες, κι ο Κόκκινος Ουρανός σμπαραλιάστηκε με 4,8 χιλ από 41 αίθουσες.

Σε μια βδομάδα απόσυρσης παλιών τίτλων από μαρκίζες, και πτώσης κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη, το In a Better World στην δεύτερη βδομάδα του, παρά την κατά 30% πτώση σε σχέση με την προηγούμενη, πάλι κράτησε ψηλά την αναλογία οθονών-εισιτηρίων του, μαζεύοντας 3,6 χιλ θεατές σε 4 αίθουσες --λίγο λιγότερους δηλαδή απ' όσους μάζεψαν κλείνοντας το δεκαήμερό τους το Shanghai σε 21 οθόνες, και το Απ' τα Κόκαλα Βγαλμένα σε 16. Το Battle: Los Angeles σε 44 οθόνες έκλεισε δεκαήμερο μαζεύοντας 13,8 χιλ θεατές με 33% πτώση σε σχέση με το τετραήμερο του ανοίγματός του, ενώ το The King's Speech, με 34% λιγότερα εισιτήρια σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα του, πλησιάζει τετράμηνο παρουσίας στις αίθουσες έχοντας μαζέψει 218 χιλ εισιτήρια στο σύνολο. Το Unknown, παρά την κατάρρευση που ξεπέρασε το 50% και με μόλις 13 χιλ νέα εισιτήρια από 29 οθόνες, κατάφερε να κρατηθεί καλύτερα απ' το Μια Φορά κι Ένα... Μωρό, που μετά την για δυο εβδομάδες παραμονή του στην κορυφή των ταμείων, ετοιμάζεται για απόσυρση έχοντας ξεπεράσει βέβαια τα 165 χιλ εισιτήρια. Παρόμοια πορεία αποχαιρετισμού ακολουθεί και το Wasted Youth, που στην τρίτη του εβδομάδα ίσα που μάζεψε 400 εισιτήρια από 3 οθόνες.

Πηγή: Movies for the Masses

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ