Οι δρόμοι του μέλλοντος θα είναι φτιαγμένοι από ανακυκλωμένο πλαστικό [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι δρόμοι του μέλλοντος θα είναι φτιαγμένοι από ανακυκλωμένο πλαστικό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, είναι φιλικά προς το περιβάλλον, έχουν τριπλάσια διάρκεια ζωής και δεν φθείρουν τα λάστιχα. Δρόμοι φτιαγμένοι από ανακυκλωμένο υλικό έρχονται να αντικαταστήσουν την άσφαλτο.

Οι δρόμοι του μέλλοντος θα είναι φτιαγμένοι από ανακυκλωμένο πλαστικό [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Πίσω από την καινοτόμα αυτή ιδέα βρίσκονται δυο εταιρείες η VolkerWessels και η KWS Infra. Οι δρόμοι που παρουσίασαν θα τοποθετηθούν πιλοτικά στην ολλανδική πόλη Ρότερνταμ.

Είναι φιλικά προς το περιβάλλον, είναι προκατασκευασμένα και τοποθετούνται ευκολότερα και γρηγορότερα, συγκριτικά με την παραδοσιακή ασφαλτόστρωση.

Οι δρόμοι του μέλλοντος θα είναι φτιαγμένοι από ανακυκλωμένο πλαστικό [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η κούφια κατασκευή τους μπορεί εύκολα να συγχωνεύσει καλωδιώσεις, κανάλια και αγωγούς υδάτων. Εχουν τριπλάσια διάρκεια ζωής από τους συμβατικούς δρόμους και φθείρουν ελάχιστα τα λάστιχα, εγγυούνται χαμηλότερο θόρυβο κύλισης από τα οχήματα που κινούνται σε αυτόν.

Οι δρόμοι του μέλλοντος θα είναι φτιαγμένοι από ανακυκλωμένο πλαστικό [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Σύμφωνα με την εταιρεία VolkerWessels, οι πλαστικοί δρόμοι είναι ανθεκτικοί στη διάβρωση και τις καιρικές συνθήκες και μπορεί να αντέξουν σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από τους -40 έως και τους +80 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ