«Καρφί» Κρούγκμαν στο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ήξερα ότι δεν είχαν σχέδιο πριν διαπραγματευτούν - iefimerida.gr

«Καρφί» Κρούγκμαν στο ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ήξερα ότι δεν είχαν σχέδιο πριν διαπραγματευτούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιμένει ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί στο τέλος να φύγει από το ευρώ, ενώ, όπως τόνισε, αποτελεί έκπληξη για τον ίδιο το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε προετοιμάσει ένα σχέδιο grexit πριν διαπραγματευτεί.


«Δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ότι δεν είχαν ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ότι νόμιζαν ότι θα μπορούσαν απλά να απαιτήσουν καλύτερους όρους χωρίς να έχουν κάνει προηγουμένως άλλο σχεδιασμό», δήλωσε ο Κρούγκμαν σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο CNN. «Σίγουρα, αποτελεί ένα σοκ», ανέφερε ο γνωστός οικονομολόγος, προσθέτοντας ότι μάλλον υπερεκτίμησε τις ικανότητες της ελληνικής κυβέρνησης.
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι είχε υποτιμήσει την πολιτική θέληση να παραμείνει το ευρώ ενωμένο. Πάντως, έκρινε ότι οι νέοι όροι της συμφωνίας είναι σαφώς πιο σκληροί από τους προηγούμενους αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε οι μεν ούτε οι δε μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Έτσι εκτιμά ότι η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα στήριξης δεν αποτελεί οριστική λύση και ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί κάποια στιγμή να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν, αυτό θα έχει «τεράστιες επιπτώσεις στο μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος». Επίσης, «αν η Ελλάδα αποχωρήσει (από το ευρώ) και στη συνέχεια αρχίσει να ανακάμπτει, που κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί, αυτό θα αποτελούσε κίνητρο για άλλα πολιτικά κινήματα αμφισβήτησης του ευρώ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πολ Κρούγκμαν ΣΥΡΙΖΑ καρφί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ