Στις 26 Φεβρουαρίου οι εκλογές της FIFA - «Πιέζουν» τον Πλατινί για την προεδρία - iefimerida.gr

Στις 26 Φεβρουαρίου οι εκλογές της FIFA - «Πιέζουν» τον Πλατινί για την προεδρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σεπ Μπλάτερ λίγες ημέρες μετά τη νέα νίκη του στις τελευταίες εκλογές της FIFA, ανακοίνωσε την παραίτησή του έπειτα από έντονες πιέσεις ωστόσο θα παραμείνει στη θέση του μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου, ημερομηνία στην οποία θα διεξαχθούν τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Ο νυν πρόεδρος της FIFA έχει ανακοινώσει εδώ και λίγο καιρό την πρόθεσή του να μην εκτίσει την 5η θητεία του στην ηγεσία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία χρειάζεται αλλαγές και κάθαρση μετά τη σύλληψη ορισμένων μελών της για δράση κυκλώματος απάτης, χειραγώγησης αγώνων και ξεπλύματος χρήματος στο ποδόσφαιρο την τελευταία 20ετία. Ο Σεπ Μπλάτερ, αν και έχει τονίσει ότι πρόθεσή του είναι ν' αποχωρήσει, αν αυτό κρίνεται σωστό για τη FIFA, τυπικά και με τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, θα πρέπει να παραμείνει στην προεδρία τουλάχιστον μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου του 2016, όταν και προγραμματίστηκαν οι νέες εκλογές.

Εκτός από τον βασικό του αντίπαλο στην τελευταία εκλογική μάχη, τον Πρίγκιπα Αλι, υπάρχουν έντονες πιέσεις το τελευταίο διάστημα προς τον Μισέλ Πλατινί προκειμένου ο τελευταίος να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIFA. Ο πρόεδρος της UEFA αν και αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση, φέρεται να το σκέφτεται ξανά. Αν τελικά συμβεί και εκλεχτεί, τότε αυτόματα θα υπάρξει και αντικατάστασή του στην προεδρία της UEFA.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεπ Μπλάτερ Μισέλ Πλατινί Fifa
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ