Καμίλα Βαγιέχο: Η 23χρονη που κάνει άνω κάτω μια κυβέρνηση [βίντεο] - iefimerida.gr

Καμίλα Βαγιέχο: Η 23χρονη που κάνει άνω κάτω μια κυβέρνηση [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νεολαία στη Χιλή έχει βρει την εκπρόσωπό της στο όμορφο πρόσωπο της Καμίλα Βαγιέχο. Η 23χρονη φοιτήτρια της Γεωλογίας ηγείται του μαθητικού κινήματος της Χιλής, το Fech, και έχει ταρακουνήσει για τα καλά την κυβέρνηση του δισεκατομμυριούχου προέδρου της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα.

Η νεολαία της Χιλής βρίσκεται στους δρόμους και βρίσκεται στο επικεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ. Η νεαρή φοιτήτρια με τις μαζικές κινητοποιήσεις και την αστυνομική βία που ακολουθεί, έχει κερδίσει τη συμπάθεια των αριστερών όλου του πλανήτη.

Ακόμα και ο αντιπρόεδρος της Βολιβίας αναφέρθηκε σε εκείνη διθυραμβικά: «Στη Χιλή υπάρχει μια νεαρή και όμορφη ηγέτιδα που κατευθύνει τη νεολαία σε μία μαζική εξέγερση». Και προσθέτει: «Είμαστε όλοι ερωτευμένοι μαζί της».

Για την ομορφιά της μίλησε και η ίδια η Βαγιέχο: « Η ομορφιά είναι δόλωμα. Ερχονται να με ακούσουν λόγω της εμφάνισής μου αλλά έτσι ακούνε και τις ιδέες μου».

Το κίνημα του οποίου ηγείται, το Fech είναι πλέον το μεγαλύτερο δημοκρατικό κίνημα που έχει εμφανιστεί στη Χιλή τα τελευταία έτη. Το εκπαιδευτικό ζήτημα έχει μετατραπεί σε μείζον πολιτικό θέμα, με διαμαρτυρίες, πορείες, καταλήψεις σε σχολεία και κλείσιμο πανεπιστημίων. Η Καμίλα Βαγιέχο είναι η δεύτερη προεδρός του Fech καθώς και μέλος της νεολαίας του κομμουνιστικού κόμματος της Χιλής.

Αξιοσημείωτο είναι πως το 70% των πολιτών της Χιλής τάσσεται υπέρ των αιτημάτων της νεολαίας. Όπως αναφέρει η νεαρή ηγέτιδα του κινήματος : «Η νεολαία κάνει πάντα την πρώτη κίνηση. Τώρα μας ακολουθούν και οι μεγαλύτερες γενιές» .

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση είναι τόσο μεγάλο που ο Υπουργός Παιδείας Χοακίν Λαβίν αντικαταστάθηκε. Η Τατιάνα Ακούνα απολύθηκε από τη θέση της στο Υπουργείο Πολιτισμού καθώς ανέφερε σε συνέντευξή της πως οι διαμαρτυρίες θα σταματήσουν μόνο σε περίπτωση δολοφονίας της Καμίλα Βαγιέχο. Η Βαγιέχο έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή της και πλέον βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία.

Για το κίνημα αναφέρει: « Δεν επιθυμούμε την καλυτέρευση του ήδη υπάρχοντος συστήματος. Θέλουμε διαρθρωτικές αλλαγές. Να σταματήσει η παιδεία να είναι καταναλώτικό αγαθό, αλλά διασφαλισμένο δικαίωμα από την πολιτεία. Επιθυμούμε να εξελιχθεί η χώρα και να έχουμε κοινωνική ενοποίηση και ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ