Τι προβλέπεται στο νέο μισθολόγιο για τις περικοπές - iefimerida.gr

Τι προβλέπεται στο νέο μισθολόγιο για τις περικοπές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα σε δύο χρόνια και με δόσεις θα έρθουν οι περικοπές μισθών, αλλά και οι αυξήσεις που προκύπτουν από το νέο μισθολόγιο. Για όσους δημοσίους υπαλλήλους η μείωση δεν ξεπερνά το 30% των αποδοχών που ελάμβαναν έως και τον τελευταίο μήνα πριν από την έναρξη ισχύος των νέων ρυθμίσεων, η περικοπή θα είναι άμεση.

Σύμφωνα με τα Νέα, στην περίπτωση που η μείωση στις αποδοχές ξεπερνά το ποσοστό του 30%, θα δουν τους μισθούς τους να ψαλιδίζονται κατ' αυτό το ποσοστό με την εφαρμογή του νόμου, ενώ η περαιτέρω μείωση που προβλέπεται βάσει του νομοσχεδίου θα γίνει ισόποσα σε χρονικό ορίζοντα δύο ετών μετά το τέλος του πρώτου έτους εφαρμογής του, δηλαδή έως το 2013.

Σε περίπτωση αυξήσεων, εφόσον η μηνιαία αύξηση είναι μέχρι 50 ευρώ θα καταβάλλεται άμεσα με την έναρξη εφαρμογής του νέου μισθολογίου, ενώ αν πρόκειται για αύξηση από 50 έως 100 ευρώ θα καταβάλλεται ισόποσα σε διάστημα δύο ετών και αν υπερβαίνει τα 100 ευρώ χορηγείται σε διάστημα τριών ετών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ