Αναζωπύρωση στη Νεάπολη - Οι φλόγες απειλούν ξανά κατοικημένες περιοχές - iefimerida.gr

Αναζωπύρωση στη Νεάπολη - Οι φλόγες απειλούν ξανά κατοικημένες περιοχές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο νομό Λακωνίας, όπου αναζωπυρώθηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ αρκετοί οικισμοί δεν έχουν ρεύμα και νερό για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

Λίγο μετά τις 12 τέθηκαν σε συναγερμό οι πυροσβεστικές δυνάμεις Λακωνίας, καθώς εξαιτίας των ανέμων οι φλόγες απειλούν ξανά κατοικημένες περιοχές.

Το μέτωπο της φωτιάς καίει για 3 ημέρες και μάλιστα κατέβηκε στο βουνό και κατευθύνεται προς τον κάμπο της Νεάπολης Λακωνίας.

Σήμερα η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, αλλά βρίσκονται σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι κάτοικοι παραμένουν ανάστατοι, ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες των 40 καμμένων σπιτιών και αντιμετωπίζουν σοβαρό στεγαστικό πρόβλημα, ενώ προσωρινά φιλοξενούνται σε συγγενείς και γείτονες τους.

Οπως δήλωσαν στους δημοσιογράφους του Mega, ζητούν την στήριξη της πολιτείας και την οικονομική παρέμβαση του δήμου, της νομαρχίας και της κυβέρνησης.

Σε απόγνωση βρίσκονται επίσης και οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, αφού έχασαν κάθε πηγή εισοδήματος τους από την μία μέρα στην άλλη.

Συγκεκριμένα, στον Αγιο Νικόλαο Λακωνίας, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις ζωοτροφές, αφού έχουν καεί οι αποθήκες και τα αιγοπρόβατα δεν έχουν που να βοσκήσουν.

Παράλληλα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης αποκαταστάθηκαν στη Νεάπολη και τα Κύθηρα, όμως οι οικισμοί, Αγιος Νικόλαος, Φαρακλό και Μεσοχώρι, είναι για τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα και νερό.

Τα συνεργεία της ΔΕΗΕ καταβάλλουν προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τις ζημιές και τις επόμενες ημέρες θα έχουν ρεύμα και νερό.

Τέλος, ενεργό είναι ακόμη το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο, όπου επιχειρούν και γαλλικά αεροσκάφη, ενώ μικρής έκτασης πυρκαγιά σημειώθηκε στην Ανάβυσσο, αλλά την έσβησαν αμέσως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Λακωνία πυρκαγιά Μέτωπο φωτιά Νεάπολη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ