Γιάννης Αμανατίδης, ο νέος υφ. Εξωτερικών: Της Αριστερής Πλατφόρμας, άριστες σχέσεις με την Εκκλησία [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιάννης Αμανατίδης, ο νέος υφ. Εξωτερικών: Της Αριστερής Πλατφόρμας, άριστες σχέσεις με την Εκκλησία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος ορίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, έχει μια αξιοσημείωτη αν και ολίγον αντιφατική διαδρομή.

Δάσκαλος στο επάγγελμα, από γονείς εκπαιδευτικούς, 54 ετών, προέρχεται από την Αριστερή Πλατφόρμα. Αυτός ήταν ασφαλώς ο ένας λόγος της υπουργοποίησής του, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να «διεμβολίσει» το μπλοκ των διαφωνούντων.

Η προσέγγιση με το Μαξίμου έγινε φανερή, όταν στην ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, τα χαράματα της Πέμπτης, ψήφισε «Ναι», κόντρα στην «γραμμή» Λαφαζάνη.

Ο Γιάννης Αμανατίδης διατηρεί άριστες σχέσεις με την Εκκλησία και ήταν από εκείνους που συνόδευσαν τον Αλέξη Τσίπρα, στην επίσκεψή του στο Αγιο Ορος.

Γιάννης Αμανατίδης, ο νέος υφ. Εξωτερικών: Της Αριστερής Πλατφόρμας, άριστες σχέσεις με την Εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Συνόδευσε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα στο Φανάρι, κατά την συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Γιάννης Αμανατίδης, ο νέος υφ. Εξωτερικών: Της Αριστερής Πλατφόρμας, άριστες σχέσεις με την Εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Επιπλέον, ο Γιάννης Αμανατίδης εκπροσώπησε τον κ. Τσίπρα ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Εκεί, συνάντησε τόσο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όσο και τον Πάπα Φραγκίσκο.

Γιάννης Αμανατίδης, ο νέος υφ. Εξωτερικών: Της Αριστερής Πλατφόρμας, άριστες σχέσεις με την Εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Αλλά και στο τραπέζι του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γ. Αμανατίδης ήταν παρών.

Γιάννης Αμανατίδης, ο νέος υφ. Εξωτερικών: Της Αριστερής Πλατφόρμας, άριστες σχέσεις με την Εκκλησία [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Διατηρεί επίσης σχέσεις με την ομογένεια και όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές, ήταν επιλογή του Πρωθυπουργού να τον ορίσει υπεύθυνο για την συγκεκριμένη θέση, η οποία «είχε ορφανέψει από την εποχή του υφ. Εξωτερικών τη ΝΔ, Ακη Γεροντόπουλου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ