Σία Αναγνωστοπούλου, η νέα αναπληρώτρια υπουργός στη θέση του Χουντή [εικόνες]

Εκτός από την Ολγα Γεροβασίλη, το νέο γυναικείο πρόσωπο στο κυβερνητικό σχήμα είναι αυτό της 56χρονης Αχαϊής ακαδημαϊκού Σίας Αναγνωστοπούλου.

Η κυρία Αναγνωστοπούλου, έξι μήνες αφότου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, υπουργοποιείται αναλαμβάνοντας αναπληρώτρια υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με πτυχίο και στην τουρκική γλώσσα από το INALCO (Institut National des Langues Orientales) στο Παρίσι και μεταπτυχιακές σπουδές στη Σορβόννη Paris-I, αλλά και διδακτορικό πάνω στην Ιστορία από την Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS), επίσης στο Παρίσι, άρχισε την ακαδημαϊκή της καριέρα το 1995 όταν και άρχισε να διδάσκει Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Από το 2004 διδάσκει Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Επίσης, έχει διδάξει, ως επισκέπτρια καθηγήτρια, σε πολλά Πανεπιστήμια, στην Ευρώπη και στην Αμερική ενώ διαθέτει μεγάλο συγγραφικό έργο.

Είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ όπως και μέλος του ΔΣ της «Αυγής» και του ραδιοφώνου «στο Κόκκινο». Είναι μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς και των ΑΣΚΙ, ενώ αρθρογραφεί στις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή». Είναι μέλος της Πανευρωπαϊκής Επιτροπής της Ακαδημίας για την Ευρωπαϊκή Ιστορία που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι από το Transform Europe.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ