Νοβότνι: Δεν είναι οριστικό ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα - iefimerida.gr

Νοβότνι: Δεν είναι οριστικό ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως δεν είναι ακόμα οριστικό ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα εξέφρασε σύμφωνα με το Reuters το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Εβαλντ Νοβότνι.

Ο κ. Νοβότνι υποστήριξε ότι απομένουν να εξεταστούν ορισμένα ζητήματα, πριν προχωρήσουμε στο άνοιγμα των τραπεζών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το μέλος της ΕΚΤ, μπορεί να χρειαστούν έξι με οκτώ εβδομάδες για να είναι έτοιμο να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, σύμφωνα με το Bloomberg, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης υποστήριξε ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

«Υπάρχει το περιθώριο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, αλλά η επιβολή κουρέματος εγείρει νομικά κωλύματα» υποστήριξε ωστόσο, ο Ευρωπαίος τραπεζίτης.

Όπως εξήγησε, το δημόσιο χρέος βρίσκεται σε μη βιώσιμα επίπεδα, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επιμήκυνση της αποπληρωμής του.

Όσον αφορά την αύξηση του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) κατά 900 εκ. ευρώ, ο κ. Νοβότνι υποστήριξε ότι η πρόσθετη ρευστότητα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στους κεφαλαιακούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΚΤ τράπεζες Έβαλντ Νοβότνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ