Το ΔΝΤ δεν βάζει λεφτά για την πρώτη δόση - iefimerida.gr

Το ΔΝΤ δεν βάζει λεφτά για την πρώτη δόση

EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Μπούντεσταγκ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε πως το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στην πρώτη δόση του σχεδιαζόμενου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα.

Οπως αποκαλύπτει το Reuters, το οποίο φέρεται να γνωρίζει το περιεχόμενο της επιστολής, η συμμετοχή του ΔΝΤ θα εξαρτηθεί από την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος το φθινόπωρο του 2015 και την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας.

Παράλληλα, αναφέρει πως η δόση πρόκειται να εκταμιευθεί στα μέσα του Αυγούστου του 2015.

Οπως είχε μεταδώσει το CNBC, αξιωματούχος του Ταμείου είχε ξεκαθαρίσει πως το ΔΝΤ δεν προτίθεται να υπογράψει ένα ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αν δεν υπάρχει επαρκής λύση στο ζήτημα του χρέους.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε τονίσει πως «το ΔΝΤ θα αναμειχθεί μόνο εάν πληρωθεί, εγκρίνει το Μνημόνιο και είναι καλές οι προοπτικές της βιωσιμότητας του χρέους για το οποίο θα αποφασίσει επίσης του ΔΝΤ το φθινόπωρο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ