Πρόεδρος ξενοδόχων: Αντιστρέφεται το αρνητικό κλίμα στις κρατήσεις μετά τη συμφωνία

Ενδείξεις σταθεροποίησης εμφανίζει η τουριστική αγορά στην Ελλάδα μετά και την «επίτευξη συμφωνίας» με τους εταίρους.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και αντιπρόεδρος του ΣΚΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος υπογράμμισε: «Από το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρείται αναστροφή της αρνητικής τάσης στο μέτωπο των κρατήσεων που είχε καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα και ανάσχεση των ακυρώσεων, που όπως είπε δεν ήταν και το βασικό πρόβλημα των προηγούμενων 15 ημερών».

Αντίθετα όπως ανάφερε το ξεπάγωμα των κρατήσεων ήταν το βασικό πρόβλημα τονίζοντας, «ότι πλέον μπαίνουν κρατήσεις στα συστήματα». Ωστόσο όπως συμπλήρωσε «δεν έχει αποκατασταθεί ο ρυθμός έτσι όπως θα ήταν το φυσιολογικό αυτή την περίοδο, αλλά η τάση είναι αυξητική».

Ο κ. Ρέτσος κρίνει ως εξαιρετικά σημαντικό το άνοιγμα των τραπεζών, καθώς τονίζει ότι «όταν συμβεί και αυτό, θα είναι ένα μήνυμα προς τους έξω ότι η κατάσταση βαίνει προς πλήρη ομαλοποίηση».

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς, ο κ. Ρέτσος σημειώνει ότι «με όσα έχουν συμβεί δεν μπορούμε να μιλάμε για νέο ρεκόρ εφέτος και ο πήχης για τους ξενοδόχους είναι στα περυσινά δεδομένα». «Αν πετύχουμε τις 24 εκατομμύρια αφίξεις θα είναι επιτυχία», ανάφερε ο κ. Ρέτσος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ