«Ναι» στη συμφωνία από τους Βαυαρούς συνεργάτες της Μέρκελ - iefimerida.gr

«Ναι» στη συμφωνία από τους Βαυαρούς συνεργάτες της Μέρκελ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), του «αδελφού» κόμματος της Μέρκελ, Χορστ Σιχόφερ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή και κάνει λόγο για οικοδοόμηση εμπιστοσύνης.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», ο κ. Σιχόφερ αναφέρει: «Αυτή είναι η αρχής της εμπιστοσύνης, κάτι που ήταν επείγουσα ανάγκη τους τελευταίες μήνες και εβδομάδες». Κατά τον ίδιο, η κίνηση της Αθήνας να ψηφίσει τους νόμους που ακολουθούν τη συμφωνία, ανάβει το «πράσινο» φως για αν γίνει κάτι αντίστοιχο και στη γερμανική Βουλή.

«Συστήνω στους φίλους του κόμματός μας και στην κοινοβουλευτική ομάδα μας να συμφωνήσουν κι αυτοί για να αρχίσουν επισήμως οι διαπραγματεύσεις. Θα είναι πράγματι σκληρές, αλλά και επείγουσες. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσει σταθερότητα το ευρώ και η Ελλάδα θα μπορέσει να είναι και πάλι ανταγωνιστική».

Σύμφωνα με τον ηγέτη του CSU, «πέραν της νομισματικής σταθερότητας, η ΕΕ χρειάζεται να λειτουργεί ως μια κοινότητα αξιών. Αυτό που έχουμε στην Ευρώπη είναι μια λαμπρή πολιτική ιδέα της μεταπολεμικής περιόδου. Είναι μια σημαντική ασπίδα προστασίας για την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία».

Ο Σιχόφερ ανέφερε στη συνέντευξη ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όταν η καγκελάριος βρισκόταν στις Βρυξέλλες και ακολουθούσε το εντατικό πρόγραμμα των διαπραγματεύσεων. Σε αυτή τη συνομιλία, η κ. Μέρκελ του είχε πει ότι βρίσκονται σε κρίση οι σχέσεις Βερολίνου-Παρισιού, λόγω της Ελλάδας».





Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ