Οι 5 υπουργοί που ψήφισαν «όχι» και φεύγουν από την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Οι 5 υπουργοί που ψήφισαν «όχι» και φεύγουν από την κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λαφαζάνης, Στρατούλης, Βαλαβάνη, Ησυχος και Χουντής ψήφισαν «όχι» στη συμφωνία και «όχι» στην παραμονή της Ελλάδα στο ευρώ. Οι δύο παραιτήθηκαν, οι άλλοι μένουν στη θέση τους.

Ο Νίκος Χουντής παραιτήθηκε από αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ψήφισε «όχι» στη συμφωνία και τώρα θα γίνει ευρωβουλευτής, αφού θα πάρει τη θέση που χήρεψε μετά την αποχώρηση του Μανώλη Γλέζου, μιας και είναι πρώτος επιλαχών!

Η Νάντια Βαλαβάνη, η οποία ενεπλάκη σε μια μυστηριώδη υπόθεση με ανάληψη 200.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα Ηρακλείου Κρήτης, για την οποία είπε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη, παραιτήθηκε με μια συναισθηματική επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό και πιθανότατα θα αφήσει και τη βουλευτική της έδρα.

Οι κύριοι Λαφαζάνης, Στρατούλης και Ησυχος, οι οποίοι ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, καταψήφισαν τη συμφωνία, αλλά δεν παραιτήθηκαν και δεν παραδίδουν τις έδρες τους.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο με τις αποκαλύψεις του για το «ριφιφί» που ήθελε να κάνει στην Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να μοιράσει τα υποτιθέμενα 20 δισ. του κρυφού θησαυρού στον λαό, κατά δήλωσή του, εισήγαγε από χθες μια νέα κοινοβουλευτική πρακτική: θα καταψηφίζει όλα τα επίμαχα νομοσχέδια που θα φέρνει στη Βουλή ο πρωθυπουργός, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση με όλες του τις δυνάμεις, όπως είπε.

Το ίδιο ισχύει για τους κυρίους Στρατούλη και Ησυχο, παρότι τα δύο στελέχη απέφυγαν την έκθεση στη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα και ακολουθούν συντεταγμένα την τακτική Λαφαζάνη, ο οποίος θεωρείται άτυπος ηγέτης της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Το πιθανότερο είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν θα διατηρήσει τους υπουργούς αυτούς στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο χθες, στην ομιλία του στη Βουλή, για «αυτόχειρες βουλευτές που θέλουν η αριστερή κυβέρνηση να γίνει παρένθεση».

Εστειλε μάλιστα όλο το προηγούμενο διάστημα ισχυρά μηνύματα προς την Αριστερή Πλατφόρμα, λέγοντας ότι κανείς δεν είναι πιο αριστερός από τον ίδιο, ενώ πέταξε το γάντι στους διαφωνούντες, καλώντας τους να παρουσιάσουν την εναλλακτική πρόταση, αν υπάρχει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ