Ο Μπάρακ Ομπάμα ευχαρίστησε τον Πούτιν για το ζήτημα του Ιράν - iefimerida.gr

Ο Μπάρακ Ομπάμα ευχαρίστησε τον Πούτιν για το ζήτημα του Ιράν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα για να συζητήσει το αποτέλεσμα της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν.

Οι δύο ηγέτες εξήραν τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με τη συμφωνία που υπογράφηκε την Τρίτη. Την τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαιώνουν τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το Κρεμλίνο.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν για τον σημαντικό ρόλο της Ρωσίας στην επίτευξη αυτού του ορόσημου, το αποκορυφώματος των σχεδόν 20 μήνες εντατικών διαπραγματεύσεων», σημειώνει ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «διαπιστώθηκε ότι η επιτυχία των μακροπρόθεσμων προσπαθειών για την εξεύρεση πολιτικής και διπλωματικής λύσης στο θέμα αυτό ήταν δυνατό χάρη στην εποικοδομητική αλληλεπίδραση του Ιράν με τις έξι παγκόσμιες δυνάμεις».

Νωρίτερα, ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε στους New Y

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ