Οι ξένοι δημοσιογράφοι κοίταζαν τα ρολόγια τους -Πέρασαν τα μεσάνυχτα! - iefimerida.gr

Οι ξένοι δημοσιογράφοι κοίταζαν τα ρολόγια τους -Πέρασαν τα μεσάνυχτα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας από τους όρους της συμφωνίας που συνάφθηκε τη Δευτέρα, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους Ευρωπαίους ηγέτες, ήταν πως έπρεπε να περάσουν από το ελληνικό κοινοβούλιο τα προαπαιτούμενα μέτρα ως και την Τετάρτη.

Λογικό ήταν λοιπόν οι ξένοι δημοσιογράφοι να έχουν το νου τους στο ρολόι τους. Μόλις... σήμαναν τα μεσάνυχτα, ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να γράφουν στο διαδίκτυο ότι η ημέρα άλλαξε, αλλά η ψηφοφορία στη βουλή δεν ξεκίνησε ακόμη.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι κοίταζαν τα ρολόγια τους -Πέρασαν τα μεσάνυχτα! | iefimerida.gr 0

Την αρχή έκανε ο Πίτερ Σπίγκελ, αναδημοσιεύοντας ανάρτηση σε ψεύτικο λογαριασμό με το όνομα Ανγκελα Μέρκελ, στην οποία αναφερόταν ότι η Καγκελάριος κοιτάζει το ρολόι της. Λίγα λεπτά αργότερα, ο δημοσιογράφος των Financial Times αναρωτήθηκε «Είναι 16 Ιουλίου στην Αθήνα;».

Οι ξένοι δημοσιογράφοι κοίταζαν τα ρολόγια τους -Πέρασαν τα μεσάνυχτα! | iefimerida.gr 1

Ο Guardian από την άλλη έγραψε στη live κάλυψη των γεγονότων, στην ιστοσελίδα του, «Μπονγκ! Μεσάνυχτα στην Αθήνα και η ψηφοφορία δεν έχει γίνει ακόμη».

Οι ξένοι δημοσιογράφοι κοίταζαν τα ρολόγια τους -Πέρασαν τα μεσάνυχτα! | iefimerida.gr 2

Στο ίδιο πνεύμα και η Telegraph. «Η διορία για την ψηφοφορία στα μεσάνυχτα ήρθε και πέρασε, καθώς η συζήτηση συνεχίζεται στη βουλή».

Οι ξένοι δημοσιογράφοι κοίταζαν τα ρολόγια τους -Πέρασαν τα μεσάνυχτα! | iefimerida.gr 3

Από πολύ νωρίτερα πάντως ο Φαμπρίτσιο Γκόρια είχε βρει τη λύση, αν τα μέτρα δεν περνούσαν από τη βουλή. Σε τέτοια περίπτωση, όπως έγραψε ο δημοσιογράφος της Corriere della Sera, η ΕΕ έχει έτοιμο ένα νέο διαπραγματευτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ψηφοφορία διορία Πίτερ Σπίγκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ