Ο Στρος Καν επιστρέφει: Θα γίνει σύμβουλος του Κάστρο στην Κούβα - iefimerida.gr

Ο Στρος Καν επιστρέφει: Θα γίνει σύμβουλος του Κάστρο στην Κούβα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επιστροφή του στο διεθνές προσκήνιο ετοιμάζει ο Ντομινίκ Στρος Καν. Οχι όμως από τη Γαλλία.

Ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετά από την αθώωσή του στη δίκη όπου αντιμετώπιζε κατηγορίες για μαστροπεία, δεν θα επιχειρήσει να αναθερμάνει την πολιτική του καριέρα στα πάτρια εδάφη, τη Γαλλία.

Σύμφωνα με το Politico ο Στρος Καν, που ζει στο Μαρόκο, θα αναλάβει χρέη συμβούλου για την κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο, προκειμένου να καθοδηγήσει την Κούβα στο νέο κεφάλαιο των σχέσεών της με τις ΗΠΑ.

Αφού λοιπόν κέρδισε αρκετά δίνοντας ομιλίες, έγινε σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης και μία επιχειρηματική απόπειρα χωρίς επιτυχία, ο Στρος Καν θα στρέψει το βλέμμα του στην Αβάνα.

Κατά κάποιο τρόπο, το ελληνικό ζήτημα αποτέλεσε ένα κοινό των δύο αυτών πλευρών εσχάτως. Ο Φιντέλ Κάστρο συνεχάρη την Ελλάδα για το κουράγιο της, σε ένα μήνυμα μετά από το δημοψήφισμα. Ο Στρος Καν από την άλλη εγκαινίασε το λογαριασμό του στο Twitter, με μία μακροσκελή δήλωση στην οποία αναγνώριζε τα λάθη του ΔΝΤ στον τρόπο που εκτίμησε τα προβλήματα της Ελλάδας και επέκρινε την προσέγγιση της διαδόχου στο Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ.

Αυτή την εποχή, ο Στρος Καν περνά τον περισσότερο χρόνο στο Μαρόκο, όπου ζει κοντά στο Μαρακές με τη σύντροφό του, Μιριάμ Λ'Ουφί. Στα περιστασιακά ταξίδια του στο Παρίσι, σύμφωνα με το Politico, συναντιέται με τους φίλους που του έχουν απομείνει στο κόμμα των Σοσιαλιστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ