Λαφαζάνης: Εμείς δεν ψηφίζουμε, να ψηφίσουν οι άλλοι! - iefimerida.gr

Λαφαζάνης: Εμείς δεν ψηφίζουμε, να ψηφίσουν οι άλλοι!

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκ του ασφαλούς ανταρσία κάνει σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι βουλευτές της Αριστερής Πτέρυγας, αφού δήλωσε ότι στηρίζει την κυβέρνηση αλλά δεν ψηφίζει τα μέτρα.

Εκ του ασφαλούς γιατί οι 40 επίδοξοι αντάρτες του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι η συμφωνία θα περάσει στη βουλή με τις ψήφους της αντιπολίτευσης. ΝΔ-Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ θα στηρίξουν αναγκαστικά τη συμφωνία, προκειμένου να μην πέσει η χώρα στα βράχια και οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία.

Οι δηλώσεις Λαφαζάνη

«Δεν μπαίνει σε δοκιμασία η συνοχή και η στήριξη της κυβέρνησης. Δεν τίθεται θέμα δεδηλωμένης. Αλλά αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων κι εγώ, δεν θα ψηφίσουμε τα μνημονιακά μέτρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουμε την κυβέρνηση, δεν ψηφίζουμε όμως τα μνημονιακά μέτρα», είπε ο κ. Λαφαζάνης το απόγευμα στη βουλή.

Τσίπρας: Υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση;

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, αφού μοίρασε αγκαλιές και φιλιά στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τους διαφωνούντες βουλευτές να δηλώσουν αν έχουν εναλλακτική πρόταση εκτός από την συμφωνία που πέτυχε ο ίδιος.

Είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος:

  • Δώσαμε μάχη όχι μόνο στις 17 ώρες στη Σύνοδο αλλά και στη διαπραγμάτευση
  • Τιμήσαμε τη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη κ προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε εξαντλώντας όλα τα διαπραγματευτικά μέσα.
  • Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ούτε τη βούληση ούτε την προσπάθεια για αμοιβαία επωφελή λύση.
  • Περιέγραψε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, το πως διαμορφώθηκαν τα διλήμματα καθώς υπήρχε βούληση συντηρητικών κύκλων για αποκοπή της Ελλάδας απο το ευρώ και μάλιστα με τρόπο που δεν θα άφηνε τις δυνατότητες εκμετάλλευσης για τα όποια θετικά σε ενα εθνικό νόμισμα.
  • «Χρέος μας ήταν και είναι να αποφύγουμε μια σοβαρή επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης και της οικονομικής καταστροφής για να βελτιώσουμε ό,τι μπορούμε».
  • Πολιτική εκτίμηση είναι ότι υπήρχε συγκεκριμένη βουληση να πέσει η κυβέρνηση αυτή, να έρθει ενα νέου τύπου κυβερνητικό σχήμα. Ήταν σχέδιο που απεργάζονταν σε Ελλάδα και εξωτερικό.
  • Κάλεσε τους βουλευτές «συναισθανόμενος απολύτως τα ζητήματα και τις κριτικές και τις αιτιάσεις και τις διαφωνίες να διατηρήσουμε την ενότητα και της ΚΟ και του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε αυτές τις δύσκολες και ιστορικές στιγμές».
  • «Εξάντλησα από την πλευρά μου όλες τις δυνατότητες τις διαπραγματευτικές, εξέτασα όλες τις εναλλακτικές και ζητάω να προτείνετε κάποια αξιόπιστη και πραγματική εναλλακτική που σκέφτηκα και δεν υλοποίησα».

Και η απάντηση Λαφαζάνη:


«Το δίλημμα μνημόνιο ή καταστροφή είναι πλαστό. Υπήρχε και πάντα θα υπάρχει εναλλακτική λύση, είναι θέμα πολιτικής επιλογής και πολιτικής απόφασης. Δεν είναι τεχνικό θέμα. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα όποιου εκβιασμού και εκβιαστικών διλημμάτων η κυβέρνηση να υποκύπτει στις πιο αποτρόπαιες στυγνές επιλογές των πιστωτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ