Το WRC αλλάζει τις προδιαγραφές των αυτοκινήτων για να γίνει πιο ελκυστικό - iefimerida.gr

Το WRC αλλάζει τις προδιαγραφές των αυτοκινήτων για να γίνει πιο ελκυστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διοργανώτρια αρχή του WRC θα επιδιώξει την αλλαγή των προδιαγραφών του πρωταθλήματος μέχρι το 2017, προκειμένου να ενισχυθεί το θέαμα, να αυξηθεί το ενδιαφέρον του κοινού και να αλλάξουν πιθανότατα και οι ισορροπίες.

Έτσι λοιπόν τη μεθεπόμενη σαιζόν τα αυτοκίνητα του WRC θα γίνουν εμφανώς πιο επιθετικά χάρη σε ένα καινούργιο αεροδυναμικό πακέτο –υποχρεωτική μια τεράστια πίσω πτέρυγα- σε συνδυασμό με την αύξηση του πλάτους τους κατά 55 χιλιοστά και των προβόλων κατά 60 και 30 χιλιοστά, μπροστά και πίσω αντίστοιχα.

Παράλληλα θα επιστρέψουν τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα κεντρικά διαφορικά, θα μειωθεί το μέγιστο βάρος κατά 25 κιλά και οι turbo κινητήρες των 1.600 κυβικών θα αποκτήσουν μεγαλύτερο υπερ-συμπιεστή προκειμένου η απόδοσή τους να περάσει από τα 300 στα 380 άλογα.

Οι αλλαγές που προγραμματίζονται βρίσκουν σύμφωνους και τους οδηγούς. Χαρακτηριστικές για αυτό οι δηλώσεις του Sebastien Ogier, ο οποίος είπε πως «ως αγωνιζόμενοι ζητάμε πάντα περισσότερη δύναμη, ενώ το νέο αεροδυναμικό πακέτο θα μας δώσει περισσότερη κάθετη δύναμη, αυξημένη πρόσφυση και μεγαλύτερη ταχύτητα στις στροφές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ WRC πρωτάθλημα αυτοκίνητο προδιαγραφές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ