«Η υποχωρητικότητα του ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την αποθράσυνση της Τουρκίας»

Υποχωρητικότητα και ανυπαρξία ξεκάθαρης στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία καταλογίζει στην κυβέρνηση, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β΄ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις της Άγκυρας.

«Η αναποφασιστικότητα και η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης, η ανυπαρξία ξεκάθαρης στρατηγικής απέναντι στην Τουρκία και οι φοβικές αγκυλώσεις, που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική στάση, αποθρασύνουν την γειτονική μας χώρα» , τονίζει σε ανακοίνωσή του .

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνει ότι «οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο, με την Τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις», που έφτασε κοντά στο Σούνιο, διερχόμενη και εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και η κλιμάκωση της δραστηριότητας Τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο, δείχνουν ότι η Τουρκία παίζει, και πάλι, το χαρτί της έντασης στην περιοχή».

Και καταλήγει: «η τακτική της Τουρκίας πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια καλά σχεδιασμένη πολιτική μακράς πνοής, εμπνεόμενη από μια στέρεα αντίληψη εθνικής ενότητας και ομοψυχίας. Πολιτική, η οποία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για να ακυρωθεί η περαιτέρω κλιμάκωση των προκλήσεων και η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων. Έτσι ώστε να υποχρεωθεί η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, που αποτελούν τη βάση της Διεθνούς Νομιμότητας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ