Βρετανικό site συμβουλεύει: Η Ελλάδα φθήνυνε, πάτε διακοπές! [λίστα] - iefimerida.gr

Βρετανικό site συμβουλεύει: Η Ελλάδα φθήνυνε, πάτε διακοπές! [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βρετανικό site Aol.co.uk συμβουλεύει τους Βρετανούς να επιλέξουν την Ελλάδα για τις φετινές διακοπές τους, καθώς και θα περάσουν τις τέλειες διακοπές και θα τονώσουν την ελληνική οικονομία.

Κατά την αρθρογράφο Roshina Jowaheer, τα ταξιδιωτικά γραφεία υποστηρίζουν πως τώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης, είναι η ιδανική στιγμή για τους ξένους τουρίστες να την επιλέξουν για τις διακοπές τους, καθώς οι τιμές έχουν πέσει κατά περίπου 70%.

Μάλιστα, εκτός του ότι θα εκμεταλλευτούν τις μειωμένες τιμές, «θα δείξουν την αλληλεγγύη τους στους σκληρά εργαζόμενους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες της χώρας».

Αλλωστε, η δημοσιογράφος υπενθυμίζει στο αναγνωστικό της κοινό ότι το ταξιδιωτικό πρακτορείο Responsible Travel επέκρινε τη Δευτέρα τη βρετανική κυβέρνηση για το γεγονός ότι αποθαρρύνει τους Αγγλους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, μέσω των ταξιδιωτικών οδηγιών που εκδίδει το Φόρεϊν Οφις.

Το μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο διευκρίνισε με ανακοίνωσή του ότι «οι φωτογραφίες με άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ είναι εκτός πραγματικότητας και αφορούν κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας, μακριά από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς».

Από την πλευρά του ο Μάθιου Λόαον από το ηλεκτρονικό ταξιδιωτικό πρακτορείο Loveholidays.com δηλώνει στο Aol: «Ενθαρρύνουμε τους πελάτες μας να συνεχίσουν με τις διακοπές τους όπως τις προγραμμάτισαν, και να μην αποκλείσουν την Ελλάδα. Η δύναμη της Ελλάδας βρίσκεται στον τουρισμό της, έτσι λοιπόν αισθανόμαστε την ευθύνη να δείξουμε την αλληλεγγύη μας τους σκληρά εργαζόμενους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες. Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Ελλάδα, απλά βεβαιωθείτε πως έχετε προμηθευτεί με πολύ μετρητό και με ό,τι φάρμακα ενδεχομένως χρειαστείτε».

Η Roshina Jowaheer συνόψιζε τις συμβουλές των ταξιδιωτικών γραφείων προς τους Βρετανούς στα εξής πέντε tips για τις τέλειες διακοπές στην Ελλάδα της κρίσης, αλλά και το πώς θα μπορέσουν να δείξουν την αλληλεγγύη στη δοκιμαζόμενη χώρα:

  1. Πάρτε μαζί σας πολλά ευρώ
    «Με τις τράπεζες της χώρας κλειστές, πραγματικά δεν θέλετε να ξεμείνετε χωρίς λεφτά. Πάρτε ευρώ για να καλύψετε τα όποια έξοδά σας, [...] αλλά και να κάνετε μια ένεση ρευστότητας απευθείας στην ελληνική οικονομία πληρώνοντας με μετρητά».
  2. Στηρίξτε τις τοπικές επιχειρήσεις
    «Στηρίξτε τις μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και φάτε, πιείτε και ψωνίστε στα τοπικά μαγαζιά». Η Βρετανή δημοσιογράφος προτείνει για shopping therapy την αγορά στο Μοναστηράκι, αλλά και για αυθεντική ελληνική κουζίνα. «Ετσι, όχι μόνο θα ρίξετε λεφτά στην οικονομία, αλλά θα επιστρέψετε στην πατρίδα γνωρίζοντας ότι απολαύσατε μια πραγματικά ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών».
  3. Καθίστε περισσότερες μέρες
    Με την πτώση των τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια και στις τιμές των ξενοδοχείων, θα μπορέσετε «να παρατείνετε κατά μία εβδομάδα έως και 10 ημέρες τις διακοπές σας, χωρίς να ξεμείνετε και από λεφτά, κερδίζοντας ακόμα πιο πολύτιμο χρόνο κάτω από τον ήλιο».
  4. Πάρτε μαζί σας τα φάρμακά σας
    «Υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από το γεγονός ότι τα φαρμακεία στερεύουν από προμήθειες, έτσι βεβαιωθείτε ότι εφοδιαστήκατε με τα φάρμακά σας πριν πετάξετε, ειδικά αν υποφέρετε από συγκεκριμένη πάθηση».
  5. Αλλάξτε τον προορισμό σας
    «Οι διάσημοι προορισμοί, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κέρκυρα δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα να προσελκύσουν τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, γιατί λοιπόν δεν επισκέπτεστε ένα λιγότερο διάσημο ελληνικό νησί; Ετσι, θα κάνετε ακόμα μεγαλύτερη οικονομία, βοηθώντας την τοπική οικονομία που το χρειάζεται όσο τίποτε άλλο. Επιπλέον θα μπορέσετε να ανακαλύψετε και μυστικές παραλίες και παραδοσιακά χωριουδάκια χωρίς πολύ κόσμο. Η Ελλάδα είναι γεμάτη από κρυμμένα διαμάντια για να διαλέξετε, όπως η Χίος, η Υδρα και η Σύρος, με τιμές σχεδόν κάτω από το μισό των διάσημων προορισμών».
Βρετανικό site συμβουλεύει: Η Ελλάδα φθήνυνε, πάτε διακοπές! [λίστα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ