Η απόδραση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ: Πώς ο El Chapo ανακηρύχθηκε ο νέος Αλ Καπόνε [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η απόδραση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ: Πώς ο El Chapo ανακηρύχθηκε ο νέος Αλ Καπόνε [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηγέτης του καρτέλ ναρκωτικών Σιναλόα, ο Χοακίν «Εl Chapo» Γκουζμάν, πλέον διεκδικεί τον τίτλο του υπ' αριθμόν 1 δημόσιου εχθρού του Σικάγο. Τίτλος που μέχρι σήμερα κατείχε μόνο ο Αλ Καπόνε.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν κλεισμένος σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα μακριά για περισσότερο από ένα χρόνο, το Σικάγο κατηγορεί τον El Chapo και το καρτέλ του για τη διαρκώς αυξανόμενη βία και το εμπόριο ναρκωτικών στην πόλη. Μάλιστα η Επιτροπή Εγκλήματος του Σικάγου αναμένεται να μετονομάσει τον El Chapo ως υπ' αριθμόν 1 δημόσιο εχθρό.

Η απόδραση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ: Πώς ο El Chapo ανακηρύχθηκε ο νέος Αλ Καπόνε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0
Η απόδραση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ: Πώς ο El Chapo ανακηρύχθηκε ο νέος Αλ Καπόνε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Μέχρι σήμερα, μόνο ένας ακόμα ποινικός έχει λάβει αυτόν τον «τίτλο». Ο θρυλικός γκάνγκστερ Αλ Καπόνε, τη δεκαετία του 1930.

Ο Γκουσμάν αρχικά είχε ονομαστεί υπ' αριθμόν 1 κίνδυνος το 2012, αλλά η Επιτροπή Εγκλήματος του αφαίρεσε τον τίτλο όταν φυλακίστηκε ξανά το 2014.

Το Σικάγο αποτελεί κομβικό σημείο για την εμπορία και διανομή ναρκωτικών του καρτέλ Σιναλόα στις ΗΠΑ. «Το γεγονός ότι ο El Chapo κατάφερε να διαφύγει από την καλύτερη φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μεξικό μας κάνει να πιστεύουμε ότι δεν έμεινε στο Μεξικό μετά την απόδραση του» επισημαίνει ο Αρθουρ Μπανκ εκτελεστικός αντιπρόεδρος της επιτροπής, μιλώντας στην Chicago Sun Times την Κυριακή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο El Chapo ξεκίνησε τη διαφυγή του στις 20:52 τοπικ ώρα το Σάββατο, όταν μπήκε στο ντους των φυλακών Altiplano, 50 μίλια έξω από την Πόλη του Μεξικού.

Οπως αποκαλύφθηκε και από το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Γκουζμάν, άνοιξε μία σχάρα 50 εκατοστών στο πάτωμα του ντους, και κατέβηκε μία σκάλα, για να βρει το πολύπλοκο σύστημα από τούνελ που οι μπράβοι του είχαν σκάψει τα τελευταία χρόνια κάτω από τη μύτη των φυλάκων. Μάλιστα το τούνελ περιλάμβανε ηλεκτρικό φωτισμό και μία μοτοσυκλέτα για να καταφέρει να διαφύγει πιο γρήγορα.

Η απόδραση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ: Πώς ο El Chapo ανακηρύχθηκε ο νέος Αλ Καπόνε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2
Η απόδραση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ: Πώς ο El Chapo ανακηρύχθηκε ο νέος Αλ Καπόνε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Η απόδραση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ: Πώς ο El Chapo ανακηρύχθηκε ο νέος Αλ Καπόνε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4
Η απόδραση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ: Πώς ο El Chapo ανακηρύχθηκε ο νέος Αλ Καπόνε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5


Η απόδραση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ: Πώς ο El Chapo ανακηρύχθηκε ο νέος Αλ Καπόνε [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Το πιο απίστευτο είναι ότι μαζί με το γιο του κοροϊδεύουν κανονικότατα τις αρχές, αφού λίγες ώρες μετά την απόδραση του, ο γιος του ανέβασε μία φωτογραφία του El Chapo να απολαμβάνει τη μπίρα του αμέριμνος σε δημόσιο χώρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ