Στήριξη 50% δίνει ο Καμμένος -Θα ψηφίσει μόνο το δεύτερο άρθρο της συμφωνίας - iefimerida.gr

Στήριξη 50% δίνει ο Καμμένος -Θα ψηφίσει μόνο το δεύτερο άρθρο της συμφωνίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στήριξη 50% σχεδιάζουν να δώσουν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο κρίσιμο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και αφορά στη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα υπερψηφίσουν μόνο το δεύτερο άρθρο του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα μέτρα και όχι το πρώτο που κυρώνει το συνολικό πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και των κρατών μελών της ευρωζώνης.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν πως το δεύτερο άρθρο που περιλαμβάνει μέτρα που πρέπει να έχουν ψηφιστεί εως την 15η Ιουλίου δεν παραβιάζει το πλαίσιο της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών ούτε απέχει αρκετά από το περιεχόμενο της αρχικής πρότασης – συμφωνίας που εξουσιοδότησαν την περασμένη Παρασκευή τον πρωθυπουργό να πετύχει με τους εταίρους.

Εξηγούν επίσης ότι το πρώτο άρθρο περιγράφει την συνολική συμφωνία και καταγράφει προτάσεις όπως αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, δημιουργία ταμείου ακίνητης περιουσίας αξίας 50 δις ευρώ κ.α. - που θα ακολουθήσουν ως δεύτερος εφαρμοστικός για να ψηφιστεί εως την 22α Ιουλίου - και που δεν μπορούν να υποστηριχθούν από την ΚΟ των ΑΝΕΛ.

Η τελική στάση του Πάνου Καμμενου, εάν δηλαδή οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν «παρών» ή «όχι» θα εξαρτηθεί από την σημερινή συζήτηση στην επιτροπή και την Ολομέλεια.

Χρυσοβελώνη: Ψηφίζουμε τα μέτρα αλλά όχι την απόφαση της Συνόδου Κορυφής

Ο πρωθυπουργός ήταν «πολύ ειλικρινής» στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, σχολίασε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Τσίπρας «δεν προσπάθησε να ωραιοποιήσει τα πράγματα» επισημαίνοντας ότι κλήθηκε να αποφασίσει ανάμεσα σε δυο δύσκολα ενδεχόμενα και «αποφάσισε να πάρει αυτά τα μέτρα και να προσπαθήσει η χώρα να ανακτήσει τον βηματισμό της».

Η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. στηρίζουν τον πρωθυπουργό και αναγνωρίζουν την υπεράνθρωπη προσπάθειά του. Αναφορικά με τη στάση του κόμματος στην ψηφοφορία διευκρίνισε ότι η πρόταση την οποία αποδέχθηκε «συνετάγη όχι μόνο από ελληνική πλευρά αλλά και με συνδρομή τεχνοκρατών από τη γαλλική κυβέρνηση με τη διαβεβαίωση ότι οι θεσμοί θα την αποδέχοντο ως είχε».

Υπό αυτό το πρίσμα, ξεκαθάρισε ότι θα στηρίξει το κόμμα όσα περιείχοντο στη συμφωνία των αρχηγών και της εξουσιοδότησης της Παρασκευής αλλά «όχι οτιδήποτε κινείται πέραν αυτού» και άρα θα ψηφίσει το άρθρο 2* (ως έχει και όχι το 1**, στάση που έχει τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού.

**Στο άρθρο 1 κυρώνεται η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης (Euro Summit) της 12.07.2015.

* Στο άρθρο 2, ρυθμίζονται θέματα συντελεστών ΦΠΑ, σε αγαθά και υπηρεσίες με τροποποίηση του Παραρτήματος III, τροποποίηση του συντελεστή του φόρου εισοδήματος και του ποσοστού προκαταβολής, ενίσχυση των ποινικών διατάξεων για τα εγκλήματα της φοροδιαφυγής, διεύρυνση του φόρου πολυτελείας και κατάργηση της αναστολής των φόρων τηλεοπτικής διαφήμισης, αύξηση του φόρου αλληλεγγύης και επιβολή έκτακτης εισφοράς σε εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καμμένος συμφωνία 50% στήριξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ