Ντίξον: Το Eurogroup δεν έχει βρει ακόμα τα λεφτά για τη συμφωνία-γέφυρα - iefimerida.gr

Ντίξον: Το Eurogroup δεν έχει βρει ακόμα τα λεφτά για τη συμφωνία-γέφυρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε επτά διαδοχικά tweets για το αν και κατά πόσον είναι δυνατή η οριστική επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας-δανειστών προχώρησε ο ο γνωστός δημοσιογράφος του Reuters Χούγκο Ντίξον.

«Η Ελλάδα παραμένει κάτω από ασφυκτική πίεση χρονοδιαγραμμάτων. Καταλαβαίνω ότι οι δανειστές στοχεύουν να έχουν ολοκληρώσει το νέο Μνημόνιο μέχρι τις 7 Αυγούστου. Ουσιαστικά αδύνατο» σχολίασε.

Ντίξον: Το Eurogroup δεν έχει βρει ακόμα τα λεφτά για τη συμφωνία-γέφυρα | iefimerida.gr 0

«Η πρώτη προθεσμία (για την Ελλάδα) είναι να περάσουν τα προαπαιτούμενα απόψε. Αυτό υποτίθεται ότι θα ξεκλειδώσει τα 7 δισ. ευρώ της χρηματοδότησης-γέφυρα, αλλά το Eurogroup ακόμη δεν ξέρει που θα βρει μετρητά» προσθέτει.

Ντίξον: Το Eurogroup δεν έχει βρει ακόμα τα λεφτά για τη συμφωνία-γέφυρα | iefimerida.gr 1

«Τα 7 δισ. ευρώ χρειάζονται όχι μόνο για να αποπληρωθεί η ΕΚΤ, αλλά επίσης και το ΔΝΤ. Αν η Ελλάδα πληρώσει απλά την ΕΚΤ, το ΔΝΤ θα γίνει έξω φρενών λέγοντας ότι παραβιάζεται το καθεστώς του προτιμώμενου πιστωτή» διευκρινίζει σε επόμενο tweet.

Ντίξον: Το Eurogroup δεν έχει βρει ακόμα τα λεφτά για τη συμφωνία-γέφυρα | iefimerida.gr 2

«Ακόμα κι αν το Eurogroup μαζέψει τα 7 δισ. ευρώ, δεν θα μείνει τίποτα για να πληρωθεί το δεύτερο ομόλογο της ΕΚΤ τον Αύγουστο. Ως εκ τούτου, χρειάζεται να συγκροτηθεί το Μνημόνιο» επεξηγεί.

Ντίξον: Το Eurogroup δεν έχει βρει ακόμα τα λεφτά για τη συμφωνία-γέφυρα | iefimerida.gr 3

«Ωστόσο, αν η 7η Αυγούστου είναι μια προθεσμία αδύνατη για το Μνημόνιο, το οποίο θα αποδεσμεύσει σοβαρή ποσότητα χρημάτων, θα υπάρξει ένα άλλος τρελός αγώνας να βρεθούν μετρητά» προσθέτει.

Ντίξον: Το Eurogroup δεν έχει βρει ακόμα τα λεφτά για τη συμφωνία-γέφυρα | iefimerida.gr 4

Στη συνέχεια, διευκρινίζει: «Μέχρι τα μέσα Αυγούστου η Ελλάδα πρέπει να περάσει απροσδιόριστα μέτρα, επιπλέον αυτών που είναι προγραμματισμένα για σήμερα και για τις 22 Ιουλίου».

Ντίξον: Το Eurogroup δεν έχει βρει ακόμα τα λεφτά για τη συμφωνία-γέφυρα | iefimerida.gr 5

Τέλος, ξεκαθαρίζει: «Ολα αυτά συνεπάγονται όχι απλώς έναν μανιώδη μήνα, αλλά επίσης και ότι δεν υπάρχει καμία ευκαιρία να εξαγγελθούν πρόωρες εκλογές τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Αυγούστου και να γίνουν πριν από τα μέσα Σεπτέμβρη».

Ντίξον: Το Eurogroup δεν έχει βρει ακόμα τα λεφτά για τη συμφωνία-γέφυρα | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ