Ο Σταθάκης αποκλείει το ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων - iefimerida.gr

Ο Σταθάκης αποκλείει το ενδεχόμενο κουρέματος των καταθέσεων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Να ψηφιστούν άμεσα τα προαπαιτούμενα για να δοθεί το σήμα από την ΕΚΤ» ζήτησε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι η συμφωνία πρέπει να κλείσει και μετά την ολοκλήρωση της μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για τις εκλογές. Παράλληλα, αναφερόμενος στους υπουργούς της κυβέρνησης που κρατούν αποστάσεις από τη συμφωνία δήλωσε με νόημα πώς «όταν καταψηφίζει ένας υπουργός στέλνει και την παραίτησή του στον πρωθυπουργό»

Αναφερόμενος στα σενάρια για παράλληλο νόμισμα δήλωσε ότι «το παράλληλο νόμισμα είναι μια εντελώς παραπλανητική ιδέα». «Την τελευταία φορά που η Ελλάδα είχε παράλληλο νόμισμα ήταν το 1945, και διεθνώς ανήκει στον 19ο αιώνα». «Ας σοβαρευτούμε... Στο σύγχρονο κόσμο δεν υπάρχει καμία έννοια παράλληλου νομίσματος, μπορεί να έχεις μόνο τοπικά δίκτυα με παράλληλο νόμισμα, όχι περιφερειακά» είπε αιχμηρά.

Ερωτηθείς για την ομάδα Βαρουφάκη και τις προετοιμασίες εξόδου από το ευρώ τόνισε: «Δεν έχω εικόνα για το έργο της ομάδας του κ. Βαρουφάκη. Στο οικονομικό επιτελείο εγώ δεν είδα ποτέ τέτοιο πόρισμα». Παράλληλα άσκησε κριτική στον πρώην ΥΠΟΙΚ λέγοντας: «Έπρεπε να είχαμε δείξει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, επιμονή και διάθεση να φτάσουμε σε συμφωνία που να διατηρεί και τα τρία σημεία που θέλαμε».

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι στα θετικά της συμφωνίας «είναι η πρόβλεψη για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 25 δισ. Ευρώ» που όπως είπε «δημιουργεί πολύ ασφαλή ζώνη». «Μεγάλο το ποσό, 25 δισεκ. ευρώ, για τις τράπεζες, δημιουργεί τρομερή ασφάλεια στο τραπεζικό σύστημα, αποτρέπει κάθε σκέψη για κούρεμα, και δεν θα χρειαστούν όλα τα χρήματα θεωρώ» είπε συγκεκριμένα.

Όσον αφορά την ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη σύμφωνα με την οποία υπουργός της κυβέρνησης προχώρησε σε ανάληψη των προθεσμιακών του καταθέσεων πριν το κλείσιμο των τραπεζών, σχολίασε ότι «δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ