Ντάισελμπλουμ ή Ντε Γκίντος: Τι θα ψηφίσουν οι χώρες του ευρώ - iefimerida.gr

Ντάισελμπλουμ ή Ντε Γκίντος: Τι θα ψηφίσουν οι χώρες του ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup επί τάπητος δεν θα τεθεί μόνο το ελληνικό ζήτημα αλλά και ο... νέος πρόεδρος του κονκλαβίου των ΥΠΟΙΚ.

Υποψήφιοι είναι εκ νέου ο σημερινός πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λούις Ντε Γκίντος.

Η ψηφοφορία θα διενεργηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι ΥΠΟΙΚ και νέος πρόεδρος του Eurogroup θα αναδειχθεί με απλή πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις πάντως το απόγευμα στο Eurogroup αναμένεται επανεκλογή του Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον οποίον στηρίζουν Σλοβενία, Λετονία και Σλοβακία με τους υπουργούς τους να δηλώνουν αντίστοιχα: «Είναι ο υποψήφιός μας», «Είναι ο καλύτερος άνθρωπος για αυτή τη δουλειά», «Το έχουμε αποφασίσει και το ξέρει».

Ξένα μέσα ενημέρωσης, σημειώνουν ακόμη, ότι και από την περιοδεία του που έκανε στις χώρες του ευρώ, φαίνεται ότι ο Ντάισελμπλουμ κερδίζει την πλειοψηφία...

Από την άλλη πλευρά η Γερμανία, καθώς και η Ιρλανδία και το Βέλγιο φαίνεται ότι θα στηρίξουν τον Ισπανό ΥΠΟΙΚ για την προεδρία του Eurogroup.

Aγνωστο παραμένει το τι θα πράξει η Ελλάδα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ