Στουμπ (ΥΠΟΙΚ Φινλανδίας): Πρώτα η συμφωνία από την ελληνική Βουλή και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε - iefimerida.gr

Στουμπ (ΥΠΟΙΚ Φινλανδίας): Πρώτα η συμφωνία από την ελληνική Βουλή και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι την ύστατη στιγμή, ο Φιλανδός ΥΠΟΙΚ Αλεξάντερ Στουμπ, παραμένει σκεπτικιστής ως προς τις επιμέρους λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Bloomberg, ο κ. Στουμπ ανέφερε πως το πρόγραμμα-γέφυρα που θα παρέχει στην Ελλάδα άμεση χρηματοδότηση, δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μέσα στην ημέρα.

Έσπευσε, όμως, να δηλώσει πως υπάρχουν αντιρρήσεις από αρκετά μέλη του Eurogroup, καθώς ζητούν να επιβεβαιωθούν κάποιοι όροι. Ο κ. Στουμπ έκανε λόγο για διαπραγμάτευσης που θα κρατήσουν καιρό και ότι μπορεί, τελικά, η άμεση συμφωνία για παροχή βοήθειας στην Ελλάδα να προχωρήσει, ωστόσο για να υπάρξει μακρόχρονη συμφωνία θα πρέπει να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να αποδείξει ότι μπορεί να προχωρήσει την υλοποίηση της συμφωνίας.

Τέλος σε ερώτηση αν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή της Φινλανδίας, ο κ. Στουμπ απάντησε σιβυλλικά: «Ας περάσει πρώτα από την ελληνική Βουλή και μετά θα δούμε αν θα περάσει και από τη δική μας Βουλή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλεξάντερ Στουμπ Ευρωζώνη συμφωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ