This is a coup/Αυτό είναι πραξικόπημα - Το hashtag συμπαράστασης στην Ελλάδα που σαρώνει όλο τον κόσμο - iefimerida.gr

This is a coup/Αυτό είναι πραξικόπημα - Το hashtag συμπαράστασης στην Ελλάδα που σαρώνει όλο τον κόσμο

Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη την πλέον κρίσιμη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Οι φωνές διαμαρτυρίας για τα μέτρα που ζητούν οι ηγέτες της Ε.Ε. από τον Αλέξη Τσίπρα γιγαντώνονται.

Το hashtag #thisisacoup (αυτό είναι πραξικόπημα) συνταράσσει τα social media καθώς είναι ήδη πρώτο trend παγκοσμίως στο twitter με πάνω από 100.000 χρήστες να σχολιάζουν τα απίστευτης σκληρότητας μέτρα που ζητούν οι Γερμανοί και άλλοι ευρωπαίοι εταίροι από την Αθήνα.

Προκάλεσε την προσοχή επιφανών χρηστών του διαδικτύου, όπως του νομπελίστα καθηγητή Τζόζεφ Στίγκλιτς

«Το hashtag ThisIsACoup έχει απόλυτο δίκιο. Αυτό ξεπερνάει τα όρια της εκδικητικότητας, της απόλυτης καταστροφής της εθνικής κυριαρχίας, και μάλιστα χωρίς καμία ελπίδα ανακούφισης. Είναι προφανώς μια πρόταση, την οποία η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί. Πρόκειται για μία προδοσία όλων όσων αντιπροσωπεύει το ευρωπαϊκό σχέδιο» έγραψε.

Αλλά και ο αναλυτής Χιούγκο Ντίξον του Reuters γράφει ότι «η δημοτικότητα του #thisisacoup σημαίνει ότι η Γερμανία και η Ευρωζώνη γενικότερα κινδυνεύουν να χάσουν το παιχνίδι του «blame game» (ποιος φταίει).

This is a coup/Αυτό είναι πραξικόπημα - Το hashtag συμπαράστασης στην Ελλάδα που σαρώνει όλο τον κόσμο | iefimerida.gr 0

Ενώ ο αναλυτής Alex White εκτιμά ότι το πολιτικό κεφάλαιο που έκαψε η Γερμανία αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ανυπολόγιστο. Δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα αναπληρωθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Thisisacoup hashtag Twitter Σύνοδος Κορυφής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ