Ρέντσι σε Μέρκελ: «Φτάνει, ως εδώ - Μην εξευτελίζουμε άλλο την Ελλάδα»

Η Ιταλία ετοιμάζεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής υπέρ της Ελλάδας αφού όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του Guardian Αλμπέρτο Ναρντέλι, ο Ματέο Ρέντσι αναμένεται να θέσει τελεσίγραφο στην Ανγκελα Μέρκελ να σταματήσει ο εξευτελισμός της Ελλάδας.

«Enough is enough» είναι η έκφραση που χρησιμοποιεί ο Ναρντέλι και αναφέρει ότι ο Ρέντσι θα πει στην Καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ «Φτάνει, ως εδώ». Ο δημοσιογράφος σημειώνει πως ο πρωθυπουργός της Ιταλίας θα ζητήσει από την Μέρκελ να ολοκληρώσει τη συμφωνία για το καλό ολόκληρης της Ευρωπαϊκης Ένωσης, σταματώντας παράλληλα να εξευτελίζει την Ελλάδα. Οπως σημειώνει μάλιστα ο Guardian, η κρίση στην Ευρώπη ολοένα και μεγαλώνει.

Ρέντσι στη Messaggero: Η Γερμανία να σταματήσει να ταπεινώνει την Ελλάδα

Δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι θα πει στη γερμανική κυβέρνηση πως πρέπει να συμβιβαστεί και να μην ταπεινώνει την Αθήνα.

«Τώρα πρέπει να υπερισχύσει η κοινή λογική και να συναφθεί μια συμφωνία. Η Ιταλία δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και λέω προς τη Γερμανία: αρκετά», φέρεται να δήλωσε ο Ρέντσι σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Τώρα που ο Τσίπρας υπέβαλε προτάσεις που συνάδουν με τα ευρωπαϊκά αιτήματα, πρέπει οπωσδήποτε να υπογράψουμε μια συμφωνία. Είναι αδιανόητο να ταπεινώνουμε έναν Ευρωπαίο εταίρο, αφού η Ελλάδα έχει υποχωρήσει σχεδόν στα πάντα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ