Ρέντσι σε Μέρκελ: «Φτάνει, ως εδώ - Μην εξευτελίζουμε άλλο την Ελλάδα» - iefimerida.gr

Ρέντσι σε Μέρκελ: «Φτάνει, ως εδώ - Μην εξευτελίζουμε άλλο την Ελλάδα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιταλία ετοιμάζεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής υπέρ της Ελλάδας αφού όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του Guardian Αλμπέρτο Ναρντέλι, ο Ματέο Ρέντσι αναμένεται να θέσει τελεσίγραφο στην Ανγκελα Μέρκελ να σταματήσει ο εξευτελισμός της Ελλάδας.

«Enough is enough» είναι η έκφραση που χρησιμοποιεί ο Ναρντέλι και αναφέρει ότι ο Ρέντσι θα πει στην Καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ «Φτάνει, ως εδώ». Ο δημοσιογράφος σημειώνει πως ο πρωθυπουργός της Ιταλίας θα ζητήσει από την Μέρκελ να ολοκληρώσει τη συμφωνία για το καλό ολόκληρης της Ευρωπαϊκης Ένωσης, σταματώντας παράλληλα να εξευτελίζει την Ελλάδα. Οπως σημειώνει μάλιστα ο Guardian, η κρίση στην Ευρώπη ολοένα και μεγαλώνει.

Ρέντσι σε Μέρκελ: «Φτάνει, ως εδώ - Μην εξευτελίζουμε άλλο την Ελλάδα» | iefimerida.gr 0

Ρέντσι στη Messaggero: Η Γερμανία να σταματήσει να ταπεινώνει την Ελλάδα

Δεν πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, προσθέτοντας ότι θα πει στη γερμανική κυβέρνηση πως πρέπει να συμβιβαστεί και να μην ταπεινώνει την Αθήνα.

«Τώρα πρέπει να υπερισχύσει η κοινή λογική και να συναφθεί μια συμφωνία. Η Ιταλία δεν θέλει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ και λέω προς τη Γερμανία: αρκετά», φέρεται να δήλωσε ο Ρέντσι σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

«Τώρα που ο Τσίπρας υπέβαλε προτάσεις που συνάδουν με τα ευρωπαϊκά αιτήματα, πρέπει οπωσδήποτε να υπογράψουμε μια συμφωνία. Είναι αδιανόητο να ταπεινώνουμε έναν Ευρωπαίο εταίρο, αφού η Ελλάδα έχει υποχωρήσει σχεδόν στα πάντα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ