Αγρια επίθεση με πέτρες από τους Βόσνιους στον πρωθυπουργό της Σερβίας [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Αγρια επίθεση με πέτρες από τους Βόσνιους στον πρωθυπουργό της Σερβίας [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από λιντσάρισμα σώθηκε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, ο οποίος ταξίδεψε στην ανατολική Βοσνία για να τιμήσει τα θύματα της 20ης επετείου από τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα.

Περισσότεροι από 10,000 Βόσνιοι σκοτώθηκαν από τις Σερβικές δυνάμεις στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, πριν από 20 χρόνια και οι μουσουλμάνοι Βόσνιοι λίγο έλειψε να λιντσάρουν Βούτσιτς, ο οποίος φυγαδεύτηκε από τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας.

Δεκάδες διαδηλωτές άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και μπουκάλια προς τον πρωθυπουργό της Σερβίας, ο οποίος χτυπήθηκε στο πρόσωπο ενώ το ίδιο συνέβη και με αρκετούς από τους σωματοφύλακές του.

Αγρια επίθεση με πέτρες από τους Βόσνιους στον πρωθυπουργό της Σερβίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ο Βούτσιτς αποφάσισε να εκπροσωπήσει τη Σερβία στο μνημόσυνο των θυμάτων της πόλης Σρεμπρένιτσα σε μια προφανή χειρονομία συμφιλίωσης όμως αναγκάστηκε σε φυγή λίγο μετά την έναρξη της τελετής.

Αγρια επίθεση με πέτρες από τους Βόσνιους στον πρωθυπουργό της Σερβίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Βούτσιτς μπήκε στο νεκροταφείο για να αφήσει λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων. Οι εξαγριωμένοι μουσουλμάνοι άρχισαν να πετούν προς το μέρος του, ότι έβρισκαν ενώ οι άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας χρειάστηκε να ανοίξουν μέχρι και τις ομπρέλες τους για να τον προστατεύσουν μέχρι να τον βάλουν στο αυτοκίνητο και να απομακρυνθούν.

Αγρια επίθεση με πέτρες από τους Βόσνιους στον πρωθυπουργό της Σερβίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι η επίθεση στο Βούτσιτς ήταν επίθεση κατά της Σερβίας.

Αγρια επίθεση με πέτρες από τους Βόσνιους στον πρωθυπουργό της Σερβίας [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Για την 20η επέτειο της Σρεμπρένιτσα, ταξίδεψαν στην ανατολική Βοσνία, ο πρώην πλανητάρχης Μπιλ Κλίντον, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου καθώς και η πριγκίπισσα Άννα της Ιορδανίας.

Ο θάνατος σχεδόν 8,000 ανθρώπων στην πόλη, στις 11 Ιουλίου του 1995, ορίστηκε ως γενοκτονία από δύο διεθνή δικαστήρια, αρκετά χρόνια αργότερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ