Το σκίτσο της Telegraph για το Οχι που έγινε Ναι [εικόνα] - iefimerida.gr

Το σκίτσο της Telegraph για το Οχι που έγινε Ναι [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο σκίτσο που συνοδεύει το άρθρο ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται στη θάλασσα, περιτριγυρισμένος από καρχαρίες. Η Ευρώπη εμφανίζεται σαν σωτήρας, ρίχνοντας ένα σωσίβιο, μια λέμβο ή μια σκάλα ή και με ελικόπτερο. Σε όλα ο Πρωθυπουργός λέει «όχι». Όταν όμως του ρίχνουν ένα αμόνι εκείνος φωνάζει «Ναι».

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς συμφώνησε σε δρακόντειους όρους λιτότητας τους οποίους απέρριψε ο ελληνικός λαός με ένα σαρωτικό "Όχι" στο δημοψήφισμα, σε ένα από τα πιο περίεργα πολιτικά επεισόδια της σύγχρονης εποχής.

Η παράδοση αυτή, συνεχίζει το άρθρο, επιβεβαιώθηκε στην ελληνική βουλή με 251 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 8 «παρών», μεταξύ των οποίων αρκετά ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να προβάλλει το καλύτερο πρόσωπο σε ένα οδυνηρό ολίσθημα, οπισθοχωρώντας μετά από έναν τραυματικό αγώνα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υπογραμμίζει ο αρθρογράφος, συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός αναγνώρισε εμμέσως ότι η πίεση από το capital control και την οικονομική κατάρρευση είναι πολύ μεγάλη για να την αντέξει.

Το σκίτσο της Telegraph για το Οχι που έγινε Ναι [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Telegraph σκίτσο όχι εγινε ναι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ