Η συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα -Η τελευταία λέξη της Ζωής - iefimerida.gr

Η συζήτηση στη Βουλή ξεκίνησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα -Η τελευταία λέξη της Ζωής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H εισήγηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν η συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής για την συμφωνία να ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής ώστε να έχει δοθεί το πράσινο φως στο Eurogroup του Σαββάτου.

Αλλά υπολόγισε χωρίς τον παράγοντα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της βουλής αφού δήλωσε ξεκάθαρα στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε την Παρασκευή, ότι τάσσεται υπέρ του Οχι στη συμφωνία, αποφάσισε στη συνέχεια να κάνει δύσκολη τη ζωή του Αλέξη Τσίπρα δείχνοντας τυπολατρία για τον ...κανονισμό της βουλής.

Η πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί να τηρηθούν έστω οι βασικές αρχές του Κανονισμού της Βουλής και οι δύο συνεδριάσεις -Επιτροπής και Ολομέλειας- να μην γίνουν την ίδια ημέρα (ημερολογιακά).

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συγκάλεσε διάσκεψη προέδρων της Βουλής στις 22.15, και αρχικώς πρότεινε η συζήτηση στην ολομέλεια να ξεκινήσει στις 6 το πρωί της Παρασκευής!

Η πρόταση απορρίφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, εκτός από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής κ.Παππά.

Επέμεινε και επανηλθε με νέα πρόταση: Να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια στις 22:30, τα ολοκληρωθεί στις 6 τα ξημερώματα και οι βουλευτές να ψηφίσουν στις 7! Απερρίφθη και αυτή η πρόταση.

Τελικώς, αναγκάστηκε να αποδεχθεί την άποψη των κομμάτων, να ξεκινήσει η συζήτηση στις 23:30 και να ολοκληρωθεί στις 3 τα χαράματα, ώστε να ακολουθήσει η ψηφοφορία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Μου προξενεί τεράστια εντύπωση το γεγονός, ότι όλα τα κόμματα προσπαθούμε να διευκολύνουμε την κυβέρνηση και η μόνη που προκαλείτε προσκόμματα είστε εσείς και η Χρυσή Αυγή!».
Τελικά αποφασίστηκε η συμφωνία να εισαχθεί για συζήτηση στην ολομέλεια στις 23:30 γιατί η ελληνική αντιπροσωπεία πρέπει να φύγει 08:00 το πρωί για Βρυξέλλες.

Στις 16:00 ώρα Ελλάδος συνεδριάζει το κρίσιμο Eurogroup.

Τι κρίνεται από την ψηφοφορία

Η Ζωή απαίτησε η συζήτηση να ξεκινήσει στις 00:01 ώστε να καταγραφεί στα πρακτικά ημέρα Παρασκευή.

Τελικά αποφασίστηκε η συμφωνία να εισαχθεί για συζήτηση στην ολομέλεια στις 23:30 γιατί η ελληνική αντιπροσωπεία πρέπει να φύγει 08:00 το πρωί για Βρυξέλλες.

Στις 16:00 ώρα Ελλάδος συνεδριάζει το κρίσιμο Eurogroup.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 3 το πρωί και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία.

Πρόκειται για μαι ιστορική ψηφοφορία γιατί από το αποτέλεσμά της και από τα Οχι θα κριθεί

  • Η δεδηλωμένη της κυβέρνησης
  • Η κυβερνητική πλειοψηφία
  • Ποιοί βουλευτές θα διαγραφούν από τον ΣΥΡΙΖΑ
  • Ποιοί υπουργοί θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση

Σε κάθε περίπτωση, από αυτή την ολομέλεια, την Παρασκευή ενδεχομένως ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ένα άλλο κόμμα.

Φήμες για όχι, για παραίτηση

Η συμπεριφορά της κ. Κωνσταντοπούλου δεν αιφνιδίασε τα κόμματα αφού όλοι γνωρίζουν ότι έπρεπε να βρει έναν τρόπο να αντιδράσει στην συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση για νέο Μνημόνιο.

Από το απόγευμα κυκλοφορούν φήμες ότι η πρόεδρος της βουλής σχεδιάζει να καταψηφίσει τη συμφωνία και να παραιτηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ