FT: Οποιο κι αν είναι το τέλος για την Ελλάδα, η Μέρκελ θα είναι η χαμένη - iefimerida.gr

FT: Οποιο κι αν είναι το τέλος για την Ελλάδα, η Μέρκελ θα είναι η χαμένη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε άρθρο τους οι Financial Times εξηγούν γιατί ανεξαρτήτως αποτελέσματος της ελληνικής κρίσης με Grexit ή συμφωνία, η χαμένη της υπόθεσης θα είναι η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως η κ. Μέρκελ θα πρέπει να αποφασίσει για το εάν θα ταχθεί υπέρ της Ελλάδας και την παραμονή στο ευρώ ή θα προφυλάξει τα χρήματά της διακινδυνεύοντας της σταθερότητα.

FT: Οποιο κι αν είναι το τέλος για την Ελλάδα, η Μέρκελ θα είναι η χαμένη | iefimerida.gr 0

Από την άλλη πλευρά, η καγκελάριος θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους αντιφρονούντες του κόμματος της αλλά και τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων της.

«Για την καγκελάριο, το ρίσκο διάσωσης κινδυνεύει αρκετά από τα παράπονα των Γερμανών φορολογούμενων, οι οποίοι έχουν ήδη επιβαρυνθεί τα ελληνικά πακέτα διασώσεις. Θα μπορούσε, επίσης, να προκαλέσει μεγάλη εξέγερση στη συντηρητικό CDU / CSU, όπου οι βουλευτές έχουν αγανακτήσει όχι μόνο με τις απαιτήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με τη φαινομενική περιφρόνησή του για τους πιστωτές της χώρας», γράφουν οι FT, οι οποίοι συνεχίζουν:

«Η Μέρκελ δεν μπορεί ούτε να θέσει σε κίνδυνο τη σταθερότητα της κυβέρνησής της, δίνοντας αρκετά χρήματα στην Ελλάδα, αλλά ούτε και να σπρώξει την Ευρώπη σε αχαρτογράφητα νερά μέσω ενός Grexit».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δρόμος που θα επιλέξει είναι απρόβλεπτος και θα κριθεί στις εκλογές του 2017.

«Η κ. Μέρκελ θα κριθεί όχι μόνο από τον γερμανικό λαό, στις εκλογές του 2017, αλλά και από την ιστορία», σημειώνουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ