Ο οίκος Moody's «βλέπει» κίνδυνο εξάντλησης της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών - iefimerida.gr

Ο οίκος Moody's «βλέπει» κίνδυνο εξάντλησης της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's εκτιμά ότι τα ρευστά διαθέσιμα των τραπεζών μπορεί να εξαντληθούν εξαιτίας των εκροών, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Με την επείγουσα παροχή ρευστότητας από το Ευρωσύστημα «παγωμένη» στα 89 δισ. ευρώ, η Moody's εκτιμά, ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν περιορισμένα περιθώρια να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές εκροές καταθέσεων που εκτιμούνται στα 100-150 εκατ. Ευρώ και κατά πάσα πιθανότητα θα εξαντλήσουν τους πόρους της ρευστότητά τους τις προσεχείς ημέρες.

Οπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ έχουν επίσης υπαινιχθεί επίσης ότι σε περίπτωση απουσίας οποιασδήποτε συμφωνίας μέχρι την Κυριακή, η ΕΚΤ μπορεί να περιορίσει τον ELA, παρά να τον διατηρήσει σταθερό στο σημερινό επίπεδο.

Η Moody’s ακόμη επισημαίνει ότι «αναμένουμε την ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών να επιδεινωθεί σημαντικά και να απαιτηθεί ανακεφαλαιοποίηση για τις τράπεζες με ή χωρίς τρίτο πακέτο διάσωσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οίκος Moody's ρευστότητα τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ