Reuters: Στα 750 εκατ. ευρώ η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών έως τη Δευτέρα - iefimerida.gr

Reuters: Στα 750 εκατ. ευρώ η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών έως τη Δευτέρα

 Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανακεφαλαιοποίηση της τάξης των 10-14 δισ. ευρώ θα χρειαστούν οι τράπεζες είτε επέλθει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Θεσμών είτε όχι, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ανώτατο Ελληνα τραπεζικό αξιωματούχο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών ανέρχεται στα 750 εκατ. ευρώ μέχρι τη Δευτέρα. Οπως υποστηρίζει, καθημερινά οι εκροές ανέρχονται στα 80-100 εκατ. ευρώ.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, μετά την αξιολόγησή τους από τις ρυθμιστικές αρχές και πιθανότατα να μην μπορούν να επιστρέψουν σε ομαλά επίπεδα τους επόμενους μήνες.

«Οι εκτιμώμενες ανάγκες είναι περίπου 10-14 δισ. ευρώ σε νέα κεφάλαια», δήλωσε ο τραπεζίτης, που δεν κατονομάζεται.

«Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του σοκ που έχουμε περάσει, οι ρυθμιστικές αρχές θα προβούν σε απολογισμό της κατάστασης και των επιπτώσεων των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ενα stress test μέχρι το Σεπτέμβριο θα δώσει χρόνο στα πράγματα να ομαλοποιηθούν», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ