Ο... Μιχαήλ Αγγελος διχάζει γειτονιά της Μελβούρνης [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ο... Μιχαήλ Αγγελος διχάζει γειτονιά της Μελβούρνης [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα αντίγραφο του αγάλματος του Δαυίδ του Μιχαήλ Αγγελου έχει αναστατώσει γειτονιά της Μελβούρνης.

Το όχι και τόσο πιστό αντίγραφο από... τσιμέντο βρίσκεται στο μπροστινό μέρος ιδιωτικής αυλής και έχει προκαλέσει την οργή της γειτονιάς.

«Χυδαίο, κακόγουστο και αηδιαστικό» είναι οι επίθετα που χρησιμοποιούν οι γείτονες για να χαρακτηρίσουν το άγαλμα.

Μάλιστα, ο ντόρος είναι τέτοιος που έχει αυξηθεί η κίνηση στη γειτονία, με τους οδηγούς να σταματούν να το βγάλουν φωτογραφία.

Ο... Μιχαήλ Αγγελος διχάζει γειτονιά της Μελβούρνης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

«Αντίθετα με οποιονδήποτε άλλο στην γειτονιά, πρέπει να ζούμε μαζί του 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε», αναφέρουν οι γείτονες Ρόμπερτ και Ρόουζ στις ειδήσεις.

«Είμαι διχασμένη. Μπορώ να δω την ομορφιά της τέχνης αλλά το άγαλμα και ιδιαίτερο το μέγεθός του, δεν είναι κατάλληλο για μια κατοικημένη περιοχή», δήλωσε μια άλλη γειτόνισσα.

Ο... Μιχαήλ Αγγελος διχάζει γειτονιά της Μελβούρνης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Στο τοπικό συμβούλιο του Μέλτον έχουν φτάσει τρεις επίσημες καταγγελίες, ωστόσο, όπως υποστηρίζει δεν έχει κανένα δικαίωμα να το αφαιρέσει.

«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες ή απαγορεύσεις σχετικά με τα αγάλματα που βρίσκονται στις μπροστινές αυλές ιδιωτικών σπιτιών», τόνισε εκ μέρους του συμβουλίου ο Ιαν Στιούαρτ.

Ο... Μιχαήλ Αγγελος διχάζει γειτονιά της Μελβούρνης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Από την άλλη πλευρά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Fringe Festival της Μελβούρνης Σάιμον Αμπραχαμς φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη. Επεσήμανε πως η είναι ενθαρρυντικό να υπάρχουν καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες από τους πολίτες και να τα εκθέτουν στα σπίτια τους.

«Είμαι υπέρ των ανθρώπων να εκφράζονται και να εκφράζουν την αγάπη τους για την δημόσια τέχνη σε ένα δημόσιο χώρο», δήλωσε.

«Μοιάζει σαν ένα αντίγραφο που δεν έχει επαναπροσδιοριστεί στο ευρύτερο πλαίσιο της σύγχρονης Αυστραλίας. Για μένα αυτό θα ήταν πιο ενδιαφέρον», προσέθεσε.

Ο κριτικός τέχνης Αντριου Φροστ υποστήριξε ότι ήταν συγκινητικό να βλέπει τόσο ενδιαφέρον για τη τέχνη της Αναγέννησης στα προάστια της Μελβούρνης «ακόμη και αν δεν είναι το αληθινό πράγμα».

Ο... Μιχαήλ Αγγελος διχάζει γειτονιά της Μελβούρνης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μιχαήλ Άγγελος Δαυίδ Μελβούρνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ