Mediapart: Ο Σόιμπλε είχε πει επανειλημμένως στην Ελλάδα «πόσα χρήματα θέλετε για να εγκαταλείψετε το ευρώ» - iefimerida.gr

Mediapart: Ο Σόιμπλε είχε πει επανειλημμένως στην Ελλάδα «πόσα χρήματα θέλετε για να εγκαταλείψετε το ευρώ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήθελε η Ελλάδα να αποχωρήσει από το ευρώ και μάλιστα ήταν διατεθειμένος να πληρώσει και το ανάλογο αντίτιμο, για την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα του γαλλικού ιστότοπου Mediapart, στο οποίο φιλοξενείται μακροσκελής συνέντευξη μέλους της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, το οποίο όμως δεν κατονομάζεται, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ και Ευρωπαίους εταίρους.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο άνθρωπος που μίλησε στο Mediapart, από τα λεγόμενα του, σύμφωνα με τους Γάλλους συντάκτες, φαίνεται πως πρόκειται για ένα πρόσωπο κοντά στον πρώην υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος ξαφνικά απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά από τη νίκη του «Οχι» στο δημοψήφισμα που διενεργήθηκε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Σόιμπλε θα άφηνε την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή, αγνοώντας μάλιστα πως η Γερμανία θα έχανε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Γι αυτό και ο Γερμανός υπουργός είχε πει στον Βαρουφάκη:

«Δεν μπορείτε να κάνε κάτι άλλο από το να υποστηρίξετε τον Σόιμπλε. Αλλιώς θα αναλάβετε μεγάλο ρίσκο. Δεν θα πάρετε τη χρηματοδότηση και οι γερμανικές τράπεζες θα απαιτούν τα χρήματά τους πίσω, από εδώ και στο εξής», ήταν μερικές από τις κουβέντες που άκουσε η ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Μάλιστα ο Βαρουφάκης ανέφερε πως ο Σόιμπλε του είπε: «Πόσα χρήματα θέλετε για να φύγετε από το ευρώ»;

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ «δεν θέλει την Ελλάδα στο ευρώ. Ήταν ο πρώτος που είχε θέσει το ζήτημα ενός Grexit από το 2011», λέει στο Mediapart το μέλος της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ