Σύμβουλος Ολάντ: H πρόταση της Ελλάδας δεν αναφέρεται στο χρέος για να μπορέσει η Μέρκελ να την περάσει από τη Βουλή - iefimerida.gr

Σύμβουλος Ολάντ: H πρόταση της Ελλάδας δεν αναφέρεται στο χρέος για να μπορέσει η Μέρκελ να την περάσει από τη Βουλή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αποκαλύψεις για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών και την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προέβη πριν από λίγο στενός συνεργάτης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Ouest France, ο σύμβουλος του κ. Ολάντ, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι «χωρίς σοσιαλιστή Πρόεδρο στη Γαλλία, η Ελλάδα δεν θα παρέμενε στην Ευρώπη».

Ο Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε, επίσης, ότι «είναι απολύτως φυσιολογικό που στην ελληνική πρόταση δεν γίνεται λόγος για αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά μόνο για δέσμευση περί έναρξης συζητήσεων πάνω σε αυτό το θέμα, για τον πολύ απλό λόγο ότι η Ανγκελα Μέρκελ πρέπει να περάσει την πρόταση της Ελλάδας από τη γερμανική Βουλή προκειμένου να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις».

Οσο για τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Για τον Τσίπρα, η Ευρώπη δεν είναι τέρας. Είναι προφανές ότι θέλει να κυβερνήσει τη χώρα στο πλαίσιο της Ευρώπης. Αυτό δεν το κάνει λαϊκιστή όπως τους υπόλοιπους που θέλουν να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Τέλος, ανέφερε ότι «υπήρξε μεγάλο ρίσκο στις συζητήσεις, γιατί όλοι "κόλλησαν"», συμπληρώνοντας ότι η Ανγκελα Μέρκελ συμφώνησε να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις επειδή, μεταξύ άλλων, «δεν ήθελε να εκνευρίσει τη Γαλλία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ