Τηλεγράφημα προς τον Χίτλερ πωλήθηκε για 50.000 ευρώ - Του ζητούσε να αφήσει την εξουσία [εικόνα] - iefimerida.gr

Τηλεγράφημα προς τον Χίτλερ πωλήθηκε για 50.000 ευρώ - Του ζητούσε να αφήσει την εξουσία [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δημοπρασία στις ΗΠΑ πωλήθηκε για 50.000 ευρώ τηλεγράφημα του Χερμάν Γκαίρινγκ προς τον Αδόλφο Χίτλερ, ζητώντας του να παραδώσει την εξουσία.

Το τηλεγράφημα αυτό στάλθηκε λίγες μέρες πριν την πτώση του Βερολίνου και κατάληψη της πόλης από τους συμμάχους, ζητώντας την πλήρη εξουσία.

Τότε ο Γκαίρινγκ βρισκόταν στη Νότια Γερμανία και μόλις είχε πληροφορηθεί πως ο Χίτλερ κρυβόταν σε καταφύγιο. Θέλοντας να μην χάσει την ευκαιρία να γίνει Φίρερ έστειλε στις 23 Απριλίου του 1946 το τηλεγράφημα ζητώντας να τον αναβαθμίσει.

Τηλεγράφημα προς τον Χίτλερ πωλήθηκε για 50.000 ευρώ - Του ζητούσε να αφήσει την εξουσία [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ο Γκαίρινγκ μάλιστα έγραφε πως σε περίπτωση που δεν λάμβανε κάποια απάντηση μέχρι τις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα θεωρούσε πως ο Χίτλερ δεν θα μπορούσε να απαντήσει επειδή θα είχε συλληφθεί.

Ο Φίρερ στη διαθήκη του ζητούσε την καθαίρεση και την θανατική καταδίκη του Γκαίρινγκ.

Το τηλεγράφημα, που πωλήθηκε στην διπλάσια τιμή από το αναμενόμενο, το βρήκε ένας Αμερικανός στρατιώτης στις 8 Μαΐου του 1845, ο οποίος την κράτησε για ενθύμιο.

Από αυτόν την κληρονόμησε γιος του και μετά εγγονός του, καθηγητής Ιστορίας σε Πανεπιστήμιο, που αποφάσισε να την πουλήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ