Τα μαζεύουν και φεύγουν οι Ελληνες για μετανάστες στην Αυστραλία

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε ο αριθμός των Ελλήνων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να παραβρεθούν στη διημερίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας στην Αθήνα. Οι περίπου 12.000 χιλιάδες αιτήσεις που συμπληρώθηκαν υπερκάλυψαν αστραπιαία τον αριθμό που είχε προβλεφθεί, και πλέον μόνο όσοι ειδοποιήθηκαν θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση!

Το περίεργο είναι ότι οι αυστραλιανές αρχές δεν έχουν δώσει ακόμα καμία πληροφορία σχετικά με το που θα γίνει η διημερίδα όπου θα υπάρξει εκτενής και «επίσημη» ενημέρωση γύρω από τα περιζήτητα επαγγέλματα για τα οποία προσφέρει εργασία η Αυστραλία.

Στην εκδηλωση, οι Έλληνες συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν με έγκυρο τρόπο για τις διαδικασίες που προβλέπονται και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την μετανάστευση στην Αυστραλία.

Όσοι πάντως δεν κατάφεραν να λάβουν την πολυπόθητη πρόσκληση για συμμετοχή δεν πρέπει να χάνουν τις ελπίδες τους, αφού η μη πρόσκληση δεν συνεπάγεται πως δεν πληρούν τα κριτήρια για έκδοση βίζας.

Η Αυστραλία προσφέρει περίπου 180.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, οι οποίες καλύπτονται από αλλοδαπούς που διαθέτουν μία από τις 183 ειδικότητες υψηλής ζήτησης στην Αυστραλία. Η σχετική λίστα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του αρμόδιου υπουργείου (www.immi.gov.au) και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μηχανικούς, επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας, ειδικευμένους εργάτες από τους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κατασκευών, της ηλεκτρολογίας και της μηχανολογίας.

Σύμφωνα πάντως με την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα αν και το ενδιαφέρον για ένταξη στα μεταναστευτικά προγράμματα είναι ιδιαίτερα αυξημένο, δεν υπάρχει ακόμα αξιόλογη αύξηση στις αιτήσεις για επαγγελματική μετανάστευση από την Ελλάδα στην Αυστραλία. Περίπου 100 άτομα επιλέγουν τη λύση της Αυστραλίας κάθε χρόνο και προς τον παρόν ο αριθμός αυτός δεν έχει αλλάξει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ