Ο Σόιμπλε «καρφώνει»: Ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ μου είπε ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν λύνει τα προβλήματα - iefimerida.gr

Ο Σόιμπλε «καρφώνει»: Ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ μου είπε ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν λύνει τα προβλήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε συνέδριο της Bundesbank στη Φρανκφούρτη μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπου και αναφέρθηκε και στην Ελλάδα και τον νέο ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο Σόιμπλε «καρφώνει»: Ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ μου είπε ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν λύνει τα προβλήματα | iefimerida.gr 0

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι πράγματι χρειάζεται «κούρεμα» χρέους, πρόσθεσε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Η βιωσιμότητα χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς το ''κούρεμα'', το ΔΝΤ έχει δίκιο που το υποστηρίζει αυτό. Ομως δεν μπορεί να γίνει ''κούρεμα'' γιατί θα παραβίαζε το σύστημα της ΕΕ», είπε συγκεκριμένα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πιο συμβατικός από τον προκάτοχό του, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και συνέχισε τονίζοντας ότι δεν ξέρει πότε θα λήξει η τραπεζική αργία.

«Πρέπει να εξετάσουμε το οξύ πρόβλημα των capital controls στην Ελλάδα. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες και θα λήξει η τραπεζική αργία. Αν οι Έλληνες επιθυμούν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη, πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις. Δεν έχουμε δει ακόμη τις προτάσεις από την Ελλάδα. Πιο συμβατικός και συνεργάσιμος από τον προκάτοχό του ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο κ.Τσακαλώτος. Είπα στον Τσακαλώτο ότι το μόνο που έχει να κάνει η Ελλάδα είναι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Η Ευρώπη σημείωσε πρόοδο σε εποχές κρίσεων, έτσι δεν ανησυχούμε όπως άλλοι. Χωρίς κούρεμα το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο. Είναι σωστή η παραδοχή του ΔΝΤ στο ζήτημα αυτό. To ΔΝΤ με προειδοποίησε να μην είμαι τόσο γεναιόδωρος με την Ελλάδα. Δεν ήθελα το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά η Μέρκελ με παρέκαμψε. Ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ μου είπε ότι η ελάφρυνση χρέους δεν λύνει τα προβλήματα» κατέληξε, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για τον Γιάνη Βαρουφάκη ή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ηταν μια επεισοδιακή συνέντευξη

Πέραν του χαζού αστείου που έκανε ο Σόιμπλε για Ελλάδα-Πουέρτο Ρίκο (δες ρεπορτάζ) οι δημοσιογράφοι κοροϊδεύουν τον γερμανό υπουργό και για την εξής φράση:

Alberto Gallo ‏@macrocredit
*SCHAEUBLE SAYS HE TOLD GREEK FIN MIN TSAKALOTOS 'JUST DO IT' ON REFORMS

«Ο Σόιμπλε είπε στον Τσακαλώτο για τις μεταρρυθμίσεις: Just do it».

Και από κάτω ο δημοσιογράφος έβαλε το σήμα της Nike που έχει αυτό το Logo με την λέξη Grexit. Πετυχημένο.

Ο Σόιμπλε «καρφώνει»: Ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ μου είπε ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν λύνει τα προβλήματα | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ