Γκραμένια (ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου): «Ναι» σε αναδιάρθρωση χρέους, «όχι» σε διαγραφή του - iefimerida.gr

Γκραμένια (ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου): «Ναι» σε αναδιάρθρωση χρέους, «όχι» σε διαγραφή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελάχιστες έως μηδαμινές είναι οι ελπίδες να κερδίσει η ελληνική πλευρά τη δέσμευση των δανειστών ότι θα διαγράψουν μέρος του χρέους της.

Μπορεί το ΔΝΤ, με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, να δηλώνει πως αν δεν συμβεί αυτό, το ελληνικό χρέος θα εξακολουθήσει να είναι μη βιώσιμο, ωστόσο, είναι φανερό, πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι έχουν διαφορετική άποψη.

Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ του Λουξεμβούργου, Πιέρ Γκραμένια, ο οποίος μιλώντας στο Bloomberg ήταν κάτι παραπάνω από σαφής: «Δεν υπάρχει περίπτωση να συζητήσουμε διαγραφή χρέους. Αυτό που μπορεί να πέσει στο τραπέζι είναι μια αναδιάρθρωσή του».

Για να στείλει στη συνέχεια ένα μήνυμα με αποδέκτη την Αθήνα: «Ο χρόνος τρέχει και η Ελλάδα δεν έχει πολλά περιθώρια. Αυτή τη φορά δεν θέλουμε υποσχέσεις, αλλά πράξεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ