Πρωτοβουλίες φαρμακοποιών για την ομαλή διακίνηση των φαρμάκων - iefimerida.gr

Πρωτοβουλίες φαρμακοποιών για την ομαλή διακίνηση των φαρμάκων

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της διακίνησης φαρμάκων στην αγορά ξεκινά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από την Τετάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του προεδρείου των φαρμακοποιών με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρη Κοντό, ώστε να συζητηθεί η πληρωμή των φαρμάκων.

Στη συνέχεια, θα υπάρξει συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη. Μάλιστα, έχουν ζητήσει ραντεβού και με τον κ. Δημήτρη Μάρδα.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έχουν αποστείλει πρόσκληση προς τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων, τον ΕΟΠΥΥ, τον ΕΟΦ και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πραγματοποίηση σύσκεψης την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 14:00 το μεσημέρι, στα γραφεία του ΠΦΣ.

«Η συστράτευση όλων των θεσμικών οργάνων διακίνησης του φαρμάκου στην αγορά, είναι απαραίτητη. Μέχρι σήμερα χάρη στις προσπάθειες της βιομηχανίας, των φαρμακαποθηκών και των φαρμακοποιών, αλλά και του κόσμου που ανταποκρίθηκε ψύχραιμα στις κρίσιμες αυτές ώρες, η αγορά λειτούργησε ομαλά. Οι προσπάθειες όλων μας επικεντρώνονται στο να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ