Guardian: Ηχηρή η απουσία της Λαγκάρντ από το σημερινό Eurogroup - iefimerida.gr

Guardian: Ηχηρή η απουσία της Λαγκάρντ από το σημερινό Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καθίσουν στις δεδομένες θέσεις τους για να ξεκινήσουν οι εργασίες του έκτακτου Eurogroup, θα διαπιστώσουν πως μια θέση θα είναι κενή.

Θα πρόκειται για τη θέση της Κριστίν Λαγκάρντ που, όπως ενημερώνει ο Guardian, δεν θα παραβρεθεί στο σημερινό Eurogroup. Μια απουσία που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, καθώς δεν είναι τυχαία.

Όπως αναφέρει ο Guardian: «Δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη αυτή η απουσία. Οι σχέσεις της Ελλάδας με το ΔΝΤ δεν είναι και στο καλύτερο σημείο τους από τη στιγμή που δεν καταβλήθηκε από την Αθήνα η δόση των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ προς το Ταμείο. Επομένως, το ΔΝΤ είναι απίθανο να μετέχει στις συζητήσεις για το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα όσο δεν λαμβάνει τα χρήματα που του οφείλονται».

Παράλληλα, η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως το ΔΝΤ έκανε έντονη την παρουσία του την τελευταία εβδομάδα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα και στην οποία σημείωνε πως το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Άποψη που συζητήθηκε αρκετά και βρίσκει αρκετούς πολέμιους εντός της Ευρωζώνης, ενώ αποτέλεσε βασικό επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ διαγραφή χρέους
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ