Γερμανική κυβέρνηση: Δύσκολη η συμφωνία μέσα σε 48 ώρες - iefimerida.gr

Γερμανική κυβέρνηση: Δύσκολη η συμφωνία μέσα σε 48 ώρες

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η καγκελάριος βλέπει στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την αποσαφήνιση της ελληνικής θέσης, ότι το 60% των Ελλήνων στοιχίζεται πίσω από την αρνητική στάση της ελληνικής κυβέρνησης", δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να αξιολογήσει το εάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνει από το δημοψήφισμα ενισχυμένος ή όχι.

«Δεν μπορώ και δεν θέλω να αξιολογήσω αν ο κ. Τσίπρας βγαίνει ενισχυμένος ή αποδυναμωμένος από το δημοψήφισμα. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του -έτσι ερμηνεύω τις ομιλίες του- σαφώς ως ενισχυμένο. Από τη γερμανική πλευρά, με την ψήφο των πολιτών, η ελληνική θέση απλώς έχει περαιτέρω αποσαφηνιστεί. Το θέμα δεν ήταν ποτέ η πολιτική λιτότητας, αλλά η πολιτική μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία εντός 48 ωρών, δήλωσε: «Μια συμφωνία στη βάση του ΕΜΣ, η οποία απαιτεί την εξουσιοδότηση για διαπραγματεύσεις των Κοινοβουλίων και την έγκριση της συμφωνίας από την Βουλή, μέσα σε 48 ώρες φαίνεται δύσκολα εφικτή. Αλλά η πόρτα παραμένει ανοιχτή για συνομιλίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ