Μπόφινγκερ: Η Μέρκελ δεν θα δώσει δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα -Είναι πολύ αργά πλέον

Ο Πέτερ Μπόφινγκερ δεν είναι απλώς ένας από τους επιφανείς οικονομολόγους της Γερμανίας. Ανήκει στον «σκληρό» πυρήνα των συμβούλων της, καθώς είναι μέλος των περιβόητων «σοφών» της Γερμανίας.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο CNBC, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή είναι σφόδρα απίθανο να δώσει η Άνγκελα Μέρκελ μια δεύτερη ευκαιρία στην Ελλάδα. «Και οι δύο πλευρές για μεγάλο διάστημα έπαιξαν το παιχνίδι του δειλού και δεν έδειξαν πως θέλουν να υποχωρήσουν. Νομίζω πως είναι πολύ αργά για τη φράου Μέρκελ να προσφέρει μια καλύτερη πρόταση στην ελληνική πλευρά».

Επιπλέον σημείωσε με δραματικούς τόνους πως είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάποιο ατύχημα το επόμενο διάστημα και σίγουρα η παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη μόνο εξασφαλισμένη δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται. «Η άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε οι Θεσμοί να δείξουν λίγη περισσότερη ευελιξία στην Ελλάδα, αλλά νομίζω, έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος. Έγιναν πολλά λάθη και τώρα η Γερμανία δεν μπορεί να δεχθεί αυτό λέμε που ''καλύτερη πρόταση''».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ